video - încep lucrările la mall-ul de la podul gării din sibiu. un nou carrefour apare în oraș!

mall festival sibiuSibiul va avea în viitor un  prim centru comercial de tip MALL pe teritoriul său. Lucrările vor începe conform spuselor primarului interimar Astrid Fodor, în acest an. Acolo va funcționa și un hypermarket Carrefour.

Sibienii înebuniți după shopping în centre comerciale de tip mall, au primit oficial în seara zilei de miercuri, 9 martie, o veste bună.
La întâlnirea cu cetățenii din cartierele Reșița, Lazaret și Trei Stejari, care a avut loc miercuri seară de la ora 18.00 la Școala gimnazială numărul 8 de pe strada Lupeni, primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, a făcut o dezvăluire care va  bucura toți sibienii.
Mai exact la întrebarea unei sibience ce locuiește în zonă, dacă există vreo posibilitate ca în cartier să fie amenajat un hypermarket, Astrid Fodor, a replicat spunând că vor avea mai mult de atât și a dezvăluit că anul acesta încep lucrările la mall-ul de lângă Podul Gării.
Vorbim de un proiect abandonat de investitori în 2008, odată cu apariția crizei ce a afectat România extrem de mult. În aceea zonă se vor demara lucrările pentru un centru comercial de tip mall, în care va funcționa și un magazin Carrefour.
”Vor începe lucrările încă de anul acesta la podul Gării, pe acel teren din dreapta podului. Acolo pe acel teren se va face un mare centru comercial. Un Mall cum zice toată lumea. Acolo va fi și un hypermarket. Va fi acolo un Carrefour care va deservi și locuitorii din această zonă a orașului”, a explicat Astrid Fodor.

Lucrările încep în vară
Fodor spune că lucrările de amenajare a viitorului centru comercial vor începe cel mai probabil în vară. „Cred că în a II-a jumătate a anului cei care construiesc acest centru comercial, vor porni lucrările. Proiectul este chiar în ultima fază de avizare. Am vorbit chiar cu investitorii și vor să înceapă în iunie – iulie lucrările, dacă vor obține toate avizele așa cum ei preconizează”, a mai explicat primarul interimar al Sibiului.

Proiect înghețat în 2008
Într-un interviu acordat pentru tribuna.ro în 2008, unul din investitori spunea că proiectul Mall era cifrat atunci la o valoare totală de peste 120 milioane euro și a și fost demarat prin demolarea fostei fabrici Simerom. Acesta urma să fie realizat pe o suprafaţă de 40.000 de mp, și finalizat în 2 ani urmând să creeze peste 1000 de noi locuri de muncă. ”Complexul va cuprinde 140 de magazine care vor găzdui brand-uri internaţionale de prestigiu din modă, amenajări interioare, electronică, sport, accesorii, cărţi şi multimedia precum şi un supermarket. Vor fi construite locuri de joacă pentru copii, precum şi numeroase restaurante, bistrouri şi cafenele, multe cu nume deja celebre. Parcarea complexului va cuprinde peste 1400 de locuri”, spuneau atunci investitorii. Sursa foto: sibianulonline.ro

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. la noi hale si mall-uri se construiesc … fabricile nu mai sunt bune cum spunea si tovarasul petre roman evreu de meserie … la noi sunt numai bune de vandut atat ca a bagat d-zeu sa-l ierte Ceausescu destul fier cat sa aiba valoare de vanzare sa isi faca ei domenii cu case , castele , piscine , gradini , locuri de joaca penstru viitoarele odrasle …pe fostele fabrici construim mall-uri sa isi recupereze banii de la romani un fel de sclavie moderna

  2. Carrefour in centrul orasului,asta lipsea in Sibiu,cea mai proasta decizie.Picatura care a umplut paharul,pentru magazinele de cartier.Acest Mall reprezinta calul troian,in care se ascunde Carrefour.Era ok sa se construiasca un Mall adevarat si in Sibiu,dar nu Carrefour in mijlocul lui.Si uite asa a fost data lovitura de gratie pt comertul Sibian.In loc sa sprijinim afacerile locale,ii imbogatim tot pe straini!!!!

  3. Super!!! Ce nu spune nimeni e ca o sa inauguram un mall si un carrefour si o sa inchidem toate magazinele traditionale pe o raza de 1 km!!! O mutare ineligenta d-mna primar! Mai multi someri care sa cotizeze la impozitul local(sau care sa faca cumparaturi in mall!!)