VIDEO FOTO Incendiu puternic la un imobil cu peste 200 de garsoniere. Sute de oameni evacuați!

incendiu bucurestiUn număr de 202 garsoniere au fost afectate de un incendiu puternic care a izbucnit miercuri dimineață într-un bloc din București. Peste 400 de oameni care locuiesc aici, au fost evacuați de urgență.

Aproximativ 400 de persoane care locuiesc în blocul cuprins de incendiul izbucnit miercuri pe bulevardul 1 Decembrie din Capitală au fost evacuate și un număr de 202 garsoniere au fost afectate, în urma operațiunilor de stingere, a anunțat Adrian Marin, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.
El a spus că este vorba despre 168 de garsoniere situate la cele patru etaje ale blocului și alte 34 aflate la mansardă.
În urma incendiului au mai fost transportate la spital alte două persoane intoxicate cu fum — un bărbat de 56 ani, la Spitalul Floreasca, și un pacient surdomut la Spitalul „Sf. Ioan”.
Incendiul izbucnit miercuri dimineață în cartierul Titan se manifestă la întreaga mansardă a blocului, pe o suprafață de 1.000 metri pătrați, sub învelitoarea din tablă, iar echipele de pompieri lucrează la decopertarea acesteia, a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU București.
El a spus că, pe măsură ce autospecialele prezente la fața locului rămân fără apă, vin altele în sprijin pentru alimentarea continuă a autoscărilor și a dispozitivelor aflate în interior.
„Un bărbat în vârstă, cu invaliditate, a suferit un atac de panică, dar este în afara oricărui pericol și se află în grija echipajelor SMURD, într-o ambulanță la fața locului. Mai sunt două femei — una de 25 de ani, care a fost expusă la fum și a fost transportată la Spitalul ‘Sf. Pantelimon’, și o alta de 30 de ani care a fost și ea transportată la Spitalul ‘Al. Obregia'”, a precizat Marin.
Referitor la avizul privind securitatea la incendiu, oficialul ISU București a explicat că există o hotărâre de guvern care prevede categoriile de construcții care se supun autorizării din acest punct de vedere și, ca urmare, trebuie verificată legislația și analizat obiectivul pentru a vedea dacă se încadra sau nu pentru obținerea acestui document.
Adrian Marin a punctat că flăcările reizbucnesc în interiorul clădirii, pentru că în momentul în care pompierii intervin pentru decopertarea învelitorii de tablă intră oxigen care alimentează arderea. „Din acest motiv există limbi de foc, cum le numim noi, dar autoscările acționează pe acest principiu de lichidare și limitare a propagării incendiului”, a spus Marin.

https://youtu.be/EPInPGtozJg
El a menționat că mansarda este construită aproape în totalitate din material lemnos și compartimentarea este făcută din rigips, ceea ce a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului și controlarea lui cu mare dificultate.
Sunt afectate locuințele de la mansardă — între 20 și 30 de garsoniere—, iar după stingerea incendiului vor fi evaluate pagubele de la apartamentele de la etajele inferioare. Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică