ponta se apără când vine vorba de autostrada demolată între sibiu și orăștie: ”nu am proiectat-o eu!”

autostrada inchisa sibiu orastie (9)Fostul prim ministru a declarat într-o dezbatere televizată la Realitatea TV că nu se consideră deloc vinovat de problemele apărute și crede că dacă se rezilia contractul România pierdea toată finanțarea europeană pentru autostrada Sibiu – Orăștie.

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat, în cadrul ediției de joi a emisiunii ,,Realitatea pe net”, moderată de Costi Rogozanu, că lucrurile s-au rezumat „doar la partea de bătălie politică” în cazul scandalului iscat după neregulile găsite la autostrada Sibiu-Orăștie.
„Dacă dăm deoparte scandalul politic, vă spun cum. Lucrurile stau în felul următor și cu acea autostradă: partea tehnică a fost făcută prin 2008-2009, licitația 2010 – 2011 s-a semnat cu Impregilo și aveau termen de finalizare sfârșitul lui 2013. După nenumărate amenințări, le spuneam că le reziliem contractul, dar dacă le reziliam contractul, până făceam…nu mai aveai timp că erau din banii 2007 – 2014. Dacă reziliam contractul până făceam toate procedurile se duceau banii și atunci cu foarte multe discuții și presiuni, în loc să o termine în 2013, ei au zis. Știu că am fost împreună cu domnul primar de Sibiu, domnul Iohannis, în vizită și ne-a zis șeful de la companie: ‘vă garantăm că în octombrie 2014’ (n.r – termină autostrada). Nici nu știam că sunt alegeri în 2014”, a explicat Ponta, întrebat cum a putut să inaugureze o autostradă crăpată.
„Da, să îi presezi atât de mult încât să îi facă din banii lor, cum spune în contract”, a răspuns Ponta.
Fostul premier a punctat că „lucrurile se rezumă doar la partea de bătălie politică”, iar problema este că nimeni nu mai face nicio licitație în România.victor-ponta1-1
„La fel și cu autostrada asta. E partea de bătălie politică. Nu am proiectat-o eu. A fost strict politic. Acum nu mai interesează pe nimeni că nu o repară nimeni (n.r – fisura) sau cine a proiectat-o în 2010. Problema e următoarea: nu mai face nimeni nicio licitație în România, nu mai semnează nimeni. A constatat-o și domnul Cioloș”, a adăugat Ponta, conform realitatea.net.

Ultima oră

Comentariul meu