Constantin Șovăială va lua locul lui Cindrea la sefia Consiliului Judetean Sibiu

cindrea siterli luca sovaialaDupa ce subprefectul Anca Sandru a semnat luni dupa amiaza ordinul de incetare inainte de termen a mandatului de presedinte al CJ Sibiu pentru Ioan Cindrea, cel mai probabil ca actualul vicepresedinte Constantin Sovaiala va fi numit interimar.

Un liberal va fi noul președinte al Consiliului Județean (CJ) Sibiu, până la alegeri, după ce social-democratul Ioan Cindrea a fost demis luni din funcție, printr-un ordin al Prefecturii, au precizat surse liberale, conform agerpres.ro.
Viitorul președinte al CJ Sibiu va fi ales de către consilieri dintre cei doi vicepreședinți, Constantin Șovăială și Marcel Luca, ambii membrii PNL.Vicepreședintele CJ Sibiu, Constantin Șovăială, a declarat că „urmează convocarea de îndată a consilierilor județeni, într-o ședință, în care se va vota un vicepreședinte cu atribuții de președinte’ dintre el și colegul lui de partid, Marcel Luca.
Surse liberale au precizat lunică PNL îl va propune pentru funcția de președinte al CJ Sibiu pe Constantin Șovăială.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea, a transmis presei, prin intermediul purtătorului de cuvânt al CJ, Radu Nechit, că a luat act de Ordinul prin care a fost schimbat, luni, din funcție.
„Domnul președinte a luat act de ordin și își rezervă dreptul de a face declarații în perioada următoare”, a transmis Radu Nechit.
Cindrea a fost schimbat luni din funcție printr-un ordin semnat de subprefectul Anca Livia Șandru, căreia i-au fost delegate atribuțiile prefectului Ioan Ovidiu Sitterli, demisionar încă de vineri.
„Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului Președintelui Consiliului Județean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, a fost semnat, prin delegare de atribuții, de către doamna subprefect Anca Livia Șandru, astăzi, 7 martie 2016”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu, remis luni.
Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că și-a angajat ilegal soția la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.

Ultima oră