trecere cale ferata

În perioada 01.01. – 18.02.2016, comparativ cu perioada similară a anului 2015, la nivel național s-au înregistrat 7 (0) accidente la trecerile la nivel cu calea ferată, soldate cu 2 (+2) persoane decedate, 2 (-2) persoane rănite grav și 4 (+3) persoane rănite ușor. Datele statistice au mai relevat că cele mai multe dintre aceste accidente s-au produs în zilele de marți și vineri, cu precădere în intervalul orar 1400 – 2000.

În judeţul Sibiu, în perioada menţionată, nu s-au înregistrat astfel de accidente de circulaţie.

Pentru menţinerea acestei stări de siguranţă, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii acestei cauze generatoare de accidente rutiere grave, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie rutieră şi de transporturi vor desfăşura în data de 4 martie acţiuni specifice de impunere a legii cu privire la respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Astfel, pe lângă prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale, în cadrul acestor acţiuni se urmăreşte şi verificarea semnalizării rutiere în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Aceste activităţi se subscriu interesului Poliţiei Române de a interveni punctual şi cu promptitudine în locurile cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave.

Ultima oră

Comentariul meu