Se primesc proiecte pentru Agenda Comunității 2016 a Sibiului. Care este termenul limită de depunere!

sibiul de odinioara 2015 (16)Din data de 3 martie Primăria Sibiu primește propuneri de proiecte pentru Agenda Comunității 2016, proiectele selectate urmând să primească cofinanțare din bugetul local în baza Legii 350/2005. Agenda are ca scop general promovarea de activităţi menite să dezvolte comunitatea locală.

Propunerile de proiect pot fi depuse în perioada 3 martie – 4 aprilie 2016, la registratura Primăriei Municipiului Sibiu din strada S. Brukenthal nr. 2, în atenţia Serviciului Cultură, Sport şi Turism. Termenul limită de depunere este 4 aprilie 2016, ora 15.30.
“În 2015 am inițiat această Agendă cu scopul de a oferi ajutor asociațiilor non-profit care promovează proiecte în domeniul social și educațional. Anul trecut am finanțat 10 astfel de inițiative, bine primite de publicul lor țintă. Sper ca în 2016 să avem mai multe proiecte depuse pentru că asociațiile de profil din Sibiu sunt foarte active.” (Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului)
Criteriile pe baza cărora se alocă această cofinanțare din bugetul local sunt reglementate de „Ghidul privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi de dezvoltare a comunităţii locale, nonprofit de interes general”, aprobat prin HCL 3/2016. Ghidul de finanţare precum şi formularele necesare pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu: http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html. Și anul acesta proiectele depuse trebuie să se plieze pe una dintre cele trei teme majore, stabilite prin Ghid: Sibiu – oraş inovativ şi prosper; Sibiu – oraş verde şi responsabil; Sibiu – oraş al comunităţilor.
Informaţii suplimentare cu privire la această sesiune de selecție a proiectelor puteți obține de la Serviciul Cultură, Sport, Turism, la adresa de e-mail: contracte.agende@sibiu.ro.
Suma totală alocată din bugetul local al anului 2016 pentru cofinanțarea acestor proiecte este de 500.000 lei, fiecare proiect putând primi o cofinanţare de maxim 35.000 de lei.
Proiectele finanțate în 2015 în cadrul acestei Agende au fost orientate spre comunitate, fie că a fost vorba de seniorii orașului, iubitorii chitarei sau bicicliștii pasionați, fie că au avut ca scop conștientizarea publică privind afecțiunile din sfera autismului și sprijinirea egalității de gen. Voluntariatul și implicarea locuitorilor în viața micro-comunităților de care aparțin au fost promovate prin intermediul a două proiecte incluse în acest program. Suma totală plătită din bugetul local a fost de 264.000 de lei.

Ultima oră