cros caritabil la sibiu pentru primul spital independent de oncologie și hematologie pediatrică din românia

cros caritabilSâmbătă, 5 martie, are loc la Sibiu prima ediție din acest an al crosului caritabil dedicat strângerii de fonduri necesare construirii primului spital independent de Oncologie și Hematologie Pediatrică din România. Sibienii de toate vârstele sunt invitați să participe la evenimentul sportiv “Sibiul Aleargă Pentru Spitalul Copiilor”.

Locul de plecare este Parcul Sub Arini din Sibiu, la intrarea în parc, între Hotel Parc și Hotel Silva,  ora 10:00. Pentru participare, este necesară plata unei sume simbolice de 1 leu. Fondurile colectate vor fi donate exclusiv pentru a construi o șansă în plus pentru copiii care suferă de această boală grea – cancerul. În plus față de taxa de 1 leu, participanții sunt încurajați să contribuie la această cauză cu mărunțișul de care nu mai au nevoie.
Sibiul alergă, alături de alte nouă orașe din România, în aceeași zi, la aceeași oră, pentru strângerea de fonduri dedicate primului spital oncologic pediatric independent din România.
În edițiile organizate la Sibiu anul trecut, au fost adunați circa 10.000 de lei și 85 kg de monede.  Aproximativ 350 de sibieni s-au alăturat cauzei în 2015.
Viitorul spital, construit în București exclusiv din bani donați de către oameni – persoane fizice și juridice, va fi deținut și operat de fundația 1leu.org, fără sprijin din partea statului român. Se dorește a fi, așadar, un spital de la oameni pentru oameni – de această dată fiind vorba de copiii diagnosticați cu cancer.

Ultima oră

Comentariul meu