consiliul judeţean sibiu a dat bani pentru 44 de acţiuni sportive din acest an. cum s-au împărțit cei 450.000 lei alocați pe agenda sportivă!
foto: arhivă

sala transilvaniaÎn şedinţa ordinară de joi, 25 februarie, consilierii judeţeni au aprobat Programul acţiunilor din domeniul sportului pe anul 2016. Programul include 24 de proiecte din categoria sportul de performanţă şi 20 de proiecte din categoria sportul pentru toţi.

Pentru cele 44 de proiecte sportive, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat suma de 450.000 lei.
„Mişcarea sportivă, fie că vorbim de sportul de performanţă, fie de sportul de masă, este importantă şi pentru vizibilitatea pe care o aduce judeţului Sibiu pe plan naţional şi internaţional, dar şi pentru valorificarea potenţialului turistic pe care îl are judeţul nostru. Rolul Consiliului Judeţean Sibiu este acela de a acorda un sprijin financiar acestor evenimente şi competiţii sportive, cărora le urez succes”, a precizat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

CSU a luat cei mai mulți bani la ”sportul de performanță”
Pentru sportul de performanţă, cea mai mare sumă, 100.000 lei, a fost alocată Clubului Sportiv Universitar Sibiu în vederea pregătirii şi participării echipei CSU Sibiu în Liga Naţională de Baschet Masculin 2016. Alţi 30.000 lei au fost alocaţi Clubului Sportiv Sibiu Sport Project pentru Turul Ciclist al Sibiului 2016, în timp ce echipa de handbal feminin C.S. Măgura Cisnădie a primit 28.000 lei pentru performanţă în Liga Naţională. Evenimentul ecvestru cu participare internaţională – Transylvania Horse Show este susţinut de Consiliul Judeţean Sibiu cu 18.000 lei, iar Sibiu Rally Challange este finanţat cu 10.000 lei. Celelalte competiţii cuprinse în categoria sportului de masă beneficiază de sume cuprinse între 2.000 şi 8.000 lei.

Geiger și artele marțiale, cele mai bune finanțări la sportul pentru toți
În ceea ce priveşte categoria sportul pentru toţi, cea mai generoasă sumă a fost alocată Asociaţiei Club Sportiv Pro Cycling pentru Geiger MTB Challenge, asociaţie care a mai primit 14.000 lei pentru Criteriul Primăverii, ediţia a IV-a, ce va avea loc în data de 14 mai.
Artele marţiale sunt şi ele susţinute cu 20.000 lei, direcţionaţi spre Asociaţia Club Sportiv Mushashi Dojo Sibiu. Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu beneficiază de 12.000 lei pentru proiectul „Educaţie prin sport – Cupa Liceelor la fotbal”. Câte 11.000 lei fiecare primesc Asociaţia PeDale Sibiu pentru Cindrel ÎnAlergare, ediţia a 5-a şi Clubul Sportiv 2X2 Race pentru Evenimentul INOV8 2X2 RACE. Şi Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu i se alocă 10.000 lei pentru Cupa Student Smart 2016, ediţia a IV-a.

VEZI AICI CUM S-AU ÎMPĂRȚIT BANII PENTRU FIECARE ACȚIUNE CE A PRIMIT FINANȚARE
Alte evenimente precum Sibiu Streetball Winter, Cupa de ski Arena Copiilor la schi alpin compus din GS KIDS RACE slalom uriaş, Night Crosss Challenge, Duathlon Challenge, Serbările Estivale ale Zăpezii, edţia a XXII-a, Zilele sportive ale Răşinarului, ediţia a VII-a, ş.a., au primit o finanţare cuprinsă între 2.500 şi 8.000 lei.

Ultima oră

Comentariul meu