CSU a capotat la Mureș. În ultimele zece minute sibienii nu au jucat nimic!

lalovicCSU a acumulat a cincea înfrângere din tot atâtea meciuri jucate în acest sezon competițional cu cei de la TG. Mureș. Sibiul a jucat bine primele trei sferturi, dar mureșenii au schimbat tactica în ultimele 10 minute și s-au impus până la urmă cu 72-66 (24-21, 11-18, 16-21, 21-6).

Nu s-a întâmplat nici acum să batem pe cei din Mureș. Echipa gazdă a meciului de luni seară a jucat baschet ca la carte doar în ultimele 10 minute, dar a fost îndeajuns să depășească Sibiul. Primele două sferturi au fost bune pentru băieții lui Fleșeriu și asta s-a văzut și pe tabelă, CSU având un avantaj de patru puncte, scor 35-39. Sibiul a evoluat așa cum trebuie și în sfertul trei, iar cu 10 minute înainte de final scorul era de 51 – 60 și se părea că în sfârșit se va obține prima victorie din acest sezon în fața mureșenilor, după patru meciuri în care BCM a învins de fiecare dată. A venit însă sfertul patru, unul din cele mai slabe făcute de sibieni în actualul sezon. Gazdele au trecut la un joc mai agresiv cu apărare în zonă, iar capcana întinsă jucătorilor lui Fleșeriu a fost letală. Mureșul a marcat coș după coș, în timp ce Sibiul nu a mai înscris nimic, iar dezastrul s-a produs. Gazdele au trecut în avantaj și s-au desprins pe tabelă, învingând cu 72-66. De la CSU s-au remarcat din nou Lalovic și Mijajlovic, dar Hardy și Calotă au evoluat modest de această dată.
Urmează un meci pe care fanii îl așteaptă de fiecare dată cu ardoare. Duminică de la 19.45, în Sala Transilvania vin cei de la U BT Cluj Napoca, iar CSU are șansa să ia o gură de oxigen, asta și pentru a mai avea șanse să urce în clasament mai sus de locul 6, înainte de play-off.

CSU:
Lalovic 14, Mijajlovic 12, Paul 10, Hardy 7, Tincu 7, Calotă 6, Harrison 5, Gilbert 5.

Dan Fleșeriu: ”În sfertul patru jucătorii au intrat într-un blocaj mental”
”Am reușit trei sferturi bune, în această seară, împotriva unei echipe care a declarat mereu că își dorește să joace finala. În sfertul patru jucătorii au intrat într-un blocaj mental și nu au mai reușit să atace zona. Deși am folosit toate time-out-urile care le aveam la dispoziție, eu nu am reușit să găsesc soluția optimă pentru a le desface blocajul psihologic. Mureșul a făcut același timp de zonă, și în prima parte a meciului, și am găsit soluții, dar în ultimul sfert nu am mai fost lucizi. Mă bucur însă că am făcut trei sferturi bune, la fel ca și în meciul cu Oradea, dar și o apărare bună, nepermițând celeilalte echipe să marcheze cu mult peste 70 de puncte. Aceasta înseamnă că am făcut niște pași importanți iar răsplata va veni o dată cu viitoarele victorii.  Vreau să felicit echipa din Târgu Mureș pentru victorie și pentru că a reușit un sfert patru foarte bun”, a declarat Dan Fleșeriu după meciul de la Tg. Mureș. foto arhiva: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu