biblioteca astra te cheamă la teatru. în fiecare zi de miercuri în foaier!

biblioteca iubeste teatrulBiblioteca Județeană ASTRA Sibiu își continuă declarația de dragoste lecturii în Campania de promovare a lecturii publice în bibliotecile publice sibiene.

Pe parcursul lunii martie ”Biblioteca Iubește Teatrul” și îi invită pe cei care împărtășesc aceleași sentimente pentru maeștri dramaturgiei românești și universale în fiecare zi de miercuri, la ora 17:00 în foaierul Bibliotecii (corp B).
Cei care au răspuns invitației noastre de a ne fi alături în aventura a rostirii textelor care au făcut Lumea un loc mai frumos sunt binecunoscuții actori de la Teatru Național ”Radu Stanca” Sibiu: Rodica Mărgărit, Geraldina Basarab, Gabriela Neagu, Lerida Buchholtzer, Dana Maria Lăzărescu, Cătălin Neghină, Liviu Vlad și Mihai Coman.
”Invităm publicul sibian să fie prezent în număr cât mai mare, iar serile de miercuri să devină, în timp, o tradiție de bonton”, spun cei de la Biblioteca Astra.

Programul lecturilor pentru luna Martie:
2 martie – Femeia Muză – Femeia Zână în dramaturgia lui Radu Stanca. Cu participarea actrițelor Rodica Mărgărit, Geraldina Basarab, Gabriela Neagu, Lerida Buchholtzer, Dana Maria Lăzărescu
9 martie – 40 de taine ale scheciului în textele lui Tudor Mușatescu
Scheciul = scenetă de teatru sau de cinematograf cu replici spirituale, tratând de obicei o temă de actualitate
16 martie – Vorbește ca ploaia și lasă-mă să te ascult – lectură din textele blânde ale lui Tennessee Williams
23 martie – Electra, Antigona, Orestia, Medeea, și alte eroine ale teatrului antic
30 martie – Înșir-te Mărgărite! Călătorie în feeria poemului dramatizat al lui Victor Eftimiu
Concomitent, se vor desfășura sesiuni de lectură în filialele Bibliotecii ASTRA din cartierele Valea Aurie, Vasile Aaron, Hipodrom și Bâlea, precum și în bibliotecile comunale și municipale din județul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu