ancheta eprubetelor cu sânge găsite pe dn14. erau îngropate în pământ! ce mai spun autoritățile!

eprubete2Cei de la DSP Sibiu spun că eprubetele găsite luni în apropiere de Blăjel pe DN14, au fost îngropate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Deocamdată nu s-a stabilit dacă e vorba de sânge uman.

Pe Drumul Naţional 14 B între Mediaş şi Blăjel s-au deplasat reprezentanţi ai Serviciului Control în Sănătate Publică – DSP Sibiu, Primăriei comunei Blăjel, Poliţiei Locale Blăjel şi ai Gărzii de Mediu – Comisariatului Judeţean Sibiu.
Pe suprafaţa incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare că au fost îngropate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker sau unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui.

VEZI ȘI: FOTO Zeci de eprubete cu sânge găsite aruncate în apropiere de Mediaș. Autoritățile fac anchetă!
”Reprezentanţii CSP au recoltat probe în recipient adecvat pentu deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Locală Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării”, spun cei de la DSP Sibiu.
La locaţia respectivă a rămas un reprezentant al Primăriei Blăjel pentru supravegherea zonei, iar Garda de Mediu a contactat o firmă de colectare deşeuri periculoase în vederea salubrizării zonei. Primăria Blăjel se va ocupa de dezinfecţia zonei respective. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu