braconaj piscicol

Poliţiştii din Judeţul Alba au demarat ample acţiuni de prevenire. Astfel, în timp ce poliţiştii de la rutieră opreau maşinile pentru control, au oprit o autoutilitară ce se deplasa pe DJ 107 A și care era condusă de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul Sibiu. În autoutilitară se mai aflau 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 53 de ani, din comunele Pian și Vințu de Jos, județul Albă.
Cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au găsit în portbagajul autovehiculului, o barcă pneumatică, mai multe unelte de pescuit, acumulatori, un aparat cu curent continuu precum și 12 kilograme de pește.
Se pare că, cei 5 bărbați au obținut peștele și albia râului Mureș, prin electrocutare, folosindu-se de aparatul ce generează curent continuu și de unelte interzise.
Față de cei 5 bărbați, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj piscicol (pescuit prin electrocutare), faptă prevăzută și pedepsită de art., 65, alin. 1 din O.U.G. 23/ 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Ultima oră

Comentariul meu