elita medicilor cardiologi se reunește din nou la sibiu. conferință internațională extrem de importantă!

cvasic spital sibiu (63)Medicii cardiologi ai SCJU Sibiu vor participa, în perioada 26 februarie – 1 martie la o prestigioasă conferință internațională în care vor fi abordate teme de mare actualitate în cardiologie și nu numai. La eveniment sunt prezenți reprezentanți ai celor mai importante centre universitare precum Târgu Mureş, Bucureşti, Timișoara, Brașov, Constanța și Sibiu.

Evenimentul este organizat de „Casa Inimii”, Sibiu, în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, și cu Fundația Română a Inimii prin Prof.univ.dr. Ioan Coman, președintele acesteia și şeful Secţiei Cardiologie II a Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”, din Bucureşti De asemenea, manifestarea beneficiază de sprijinul Secţiei Clinice Cardiologie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, condusă de Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu.
Conferinţa se bucură de prezenţa unor participanţi de elită, cadre universitare şi medici din Germania, Austria și România. De pe plan național, la eveniment sunt prezenți reprezentanți ai celor mai importante centre universitare: Târgu Mureş, Bucureşti, Timișoara, Brașov, Constanța, Sibiu.
„Ca în fiecare primăvară, la sfârșit de februarie și început de martie are loc Forumul de primăvară al Casei Inimii Sibiu. Tematica din acest an este complexă și vor fi abordate subiecte extrem de interesante pentru cardiologi și nu numai. Este vorba despre cardiopatiile congenitale, hipertensiunea pulmonară, funcția și disfuncția ventriculului drept cât și aniversarea zilei bolilor rare – 29 februarie”, declară Prof.univ.dr. Ioan Coman, președintele Fundației Române a Inimii.
Manifestarea a debutat azi 26.02, ora 13.45 în Amfiteatrul Mare al ULBS, prin discursurile de bun venit rostite de: Prof.univ.dr. Ioan Mircea Coman, Prof. Univ. Dr. Ioan Maniţiu, Conf.univ.dr. Paul Porr.

Tematica zilei – “HIPERTENSIUNEA PULMONARĂ ÎN CARDIOPATIILE CONGENITALE”
„Tematica legată de hipertensiunea pulmonară este una deosebit de importantă prin faptul că avem mai multe secţiuni de conferinţe în care vor fi expuse și aprofundate cele mai noi cunoștințe în domeniu. Vom discuta despre clasificarea bolilor congenitale, tehnici avansate de diagnostic, genetică, realități și perspective în România, tratamentul chirurgical al BCC, terapia intervențională a BCC și multe altele”, explică Prof. univ. dr. Ioan Maniţiu, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.
“FUNCȚIA ȘI DISFUNCȚIA VENTRICULULUI DREPT” este tematica ce va fi abordată în data de 27.02, în amfiteatrul mare al ULBS. Tot în această zi, la sediul Casei Inimii Sibiu (Str. Cristian, Nr. 21) va avea loc o expoziție cu vânzare.
Zilele de 28 și 29 februarie vor fi dedicate bolilor rare. În 28.02, „ZIUA MONDIALĂ A BOLILOR RARE” va avea loc la sediul Casei Inimii Sibiu  și va cu prinde prezentări  pe o tematică extinsă din sfera hematologiei, gastroenterologiei și cardiologiei. Totodată va avea loc o masă rotundă dar și o Prezentare a Asociațiilor de Pacienți.
În 29 februarie, tot sub tematica „ZIUA MONDIALĂ A BOLILOR RARE” va avea loc conferința “Psihologia pacientului cu boală din naștere“  dar și o conferință de presă – de la ora  12,00, în  sala M02 a Facultății de Medicină din Sibiu la care sunt invitați toți reprezentanții mass-media.
Manifestarea se va închide marți 1 martie în Piața Mare când voluntarii de la Casa  Inimii vor oferi mărțișoare doamnelor și domnișoarelor sub sloganul “Din inimă, Casa Inimii vă oferă un Mărțișor”.

Ultima oră

Comentariul meu