consilierul lui cindrea vine cu precizări: ”nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte al consiliului județean sibiu!”

ioan cindreaConsilierul Președintelui Consiliului Județean Sibiu, a  explicat vineri de ce nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte al lui Ioan Cindrea. Radu Nechit spune că vocile PNL care cer acest lucru invocă un articol de lege care nu e valabil și în acest caz.

Radu Nechit spune că vocile din PNL care cer încetarea înainte de termen a mandatului de ales local invocă art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/ 2004 care prevede „calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”, nu sunt întemeiate din punct de vedere legal.
”Menționăm că sentința pe care președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit-o de la Î.C.C.J.R. este cu suspendare și nu i s-au interzis drepturile civile de a alege și a fi ales. În consecință nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte a Consiliului Județean Sibiu”, a declarat Radu Nechit, pentru Ora de Sibiu.
”Precizăm că, în conformitate cu legislația din România, domnul Cindrea și-a exercitat drepturile legale și a declarat deja recurs în casație împotriva deciziei Curții. De asemenea, avocații săi pregătesc o excepție de neconstituționalitate, în baza dispozițiilor art.434, al.1 din Codul de Procedură Penală, care va fi depusă în zilele următoare”, a mai spus acesta.

Ultima oră

Comentariul meu