update audio – atac public fără precedent la adresa rectorului reales la ulbs din partea lui ion dur: ”bondrea este un inginer cu o viziune extrem de îngustă”. reacția acestuia!

ion dur si bondreaFostul decan al Facultății de Jurnalistică din Sibiu, Ion Dur, l-a atacat în termeni duri pe proaspătul reales în funcția de rector al ULBS, Ioan Bondrea. Dur a spus la o întrunire cu mass media sibiană găzduită de TNL Sibiu, că Bondrea este un om cu o viziune extrem de îngustă și îl consideră principalul vinovat de desființarea Facultății de Jurnalistică.

UPDATE – Bondrea nu comentează
Rectorul reales al ULBS a transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt al instituției că nu are nimic de declarat pe marginea acestui subiect. ”Nu doresc să comentez”, a spus acesta.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Fostul profesor universitar și Decan al fostei Facultății de Jurnalistică din Sibiu, Ion Dur, a adus un atac fără precedent la adresa proaspătului rector reales al Universității Lucian Blaga. Ion Dur îl consideră pe Ioan Bondrea ca fiind principalul vinovat de desființarea Facultății de Jurnalistică din Sibiu și l-a atacat în termeni extrem de duri pe acesta, în cadrul unei dezbateri la care a participat și o parte din mass-media locală. ”În momentul în care a fost ales rector Ioan Bondrea, dacă unul din profesorii de la Jurnalistică unde eu eram Decan atunci, nu îl votau pe acesta, el nu mai era rectorul Universității Lucian Blaga. A promis că ne ajută pe cei de la Facultatea de Jurnalistică și nu a făcut-o. (..) Dacă eu știam cine este Ioan Bondrea după ce a fost ales rector, nici unul dintre cei 14 profesori de la Jurnalistică nu îl votau. (…)Dragii mei dacă în 1884 Slavici înființa Tribuna de la Sibiu care acum are 130 de ani de existență și în momentul în care acesta ar fi avut aici o facultate de jurnalistică și care după 19 ani de zile avea o vizibilitate extraordinară în România și ar fi auzit că se desființează, se sinucidea! Ei bine Ioan Bondrea și cu toți acoliții lui, nu au făcut nimic pentru a repune în drepturi această facultate”, a spus Dur, marți seară.

VEZI ȘI: Ioan Bodrea a fost reales în fruntea Universității Lucian Blaga Sibiu pentru încă patru ani

Atac direct la adresa lui Bondrea
Ion Dur nu s-a oprit aici cu aprecierile sale la adresa lui Bondrea. Fostul Decan de la Jurnalistică a spus public că în opinia sa Ioan Bondrea are o viziune tributară, îngustă și păguboasă, iar realegerea lui în fruntea principalei Universități din Sibiu este o mare greșeală. ”Setarea pe încă patru ani de zile de acum încolo prin viziunea unui inginer este cel mai mare rău pentru Universitatea Lucian Blaga. Universitatea aceasta după 16 ani nu este o universitate în măsura în care la conducerea ei este un manager inginer. Au viziune îngustă, au viziune tributară, au viziune păguboasă. (..) Actualul și viitorul rector care este Bondrea. Îmi pare foare rău pentru faptul că Ioan Bondrea este rector. Dragii mei… Universitatea aceasta a fost setată 8 ani de zile de Constantin Oprean care a fost totuși un manager bun, iar de patru ani de zile este setată de un alt inginer cu o viziune extrem de îngustă. (..) Eu l-am numit management frugal dezvoltat de Universitatea Lucian Blaga. (..) În condițile în care o universitate timp de 16 ani este setată de ingineri își pierde din ADN. Dumitru Ciocoi Pop, primul rector al ULBS a fost ce care a creeat deschiderea de care și-au bătut joc în continuare cei de acum.”, a mai spus Dur.
Acesta nu i-a iertat nici pe cei din senatul ULBS care nu au vrut să îi permită să mai stea un an la catedră ca să ducă la bun sfârșit ultima sa generație de studenți. ”Mi-au dat șuturi în fund. Cică nu sunt bani să îl plătească pe Dur, cu toate că au fost scoase la concurs posturi de profesor. ULBS a refuzat să îmi acorde continuarea titulaturii mele de profesor titular la Jurnalistică”, a mai spus DUR.
Ascultați mai jos toată declarația făcută de DUR la întâlnirea de marți seară. Sursa foto: facebook

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

  1. Il respect mult pe unul din fondatorii Facultatii de Jurnalistica din Sibiu, profesorul si filosoful Ion Dur, dar nu pot fi de acord cu modul in care a inteles sa vorbeasca in fata unor tineri politicieni, chiar daca se simte, acum, nedreptatit de conducerea universitatii. Un om de mare cultura umanista, cum este dl prof. Dur, nu avea niciun motiv sa invoce insistent specialitatea tehnica a dlui rector, prof. Bondrea, pe fondul disputei sale cu acesta, din interiorul universitatii. Acolo era locul potrivit pentru a-si motiva nemultumirea fata de managementul sau ingineresc. Si nu asa trebuia adus subiectul in spatiul public… Prof. Dur a fost multi ani decanul Jurnalisticii sibiene, pe care si-a pus amprenta de… filosof. Si nu e cazul sa insist. Ca sa nu mai vorbesc de aducerea in discutie a fizionomiei altui profesor universitar. Mai ales ca era invitat la o dezbatere importanta, dedicata, presupun, relatiilor publice, dar si comunicarii cu si prin intermediul mass-media. Nu sunt convins ca interventia sa a fost de real folos participantilor, pentru a intelege de ce limbajul trivial este, in prezent, una din carentele majore ale comunicarii in spatiul public de la noi. Sa nu fi fost limbajul public, in special de presa, in curricula facultatii pe care a pastorit-o? Nu cred. De aceea, sunt convins ca, acum, domnia sa regreta „iesirea” avuta in fata tinerilor politicieni liberali. Si o revenire, din partea sa, asupra subiectului n-ar strica. Cred ca merita, dupa anii in care si-a daruit o parte insemnata din viata ULBS.

  2. De ce nu sunt Dur(a) cu universitatea care m-a format
    Dragi profesori universitari, nu doriti dumneavoastra sa dati dovada de intelepciune? Am ascultat inregistrarea unui discurs al fostului meu profesor, indrumator de an, pe urma decan al Facultatii de Jurnalistica, domnul Dur. Cu tot respectul, dar expresii de genul „imi dadusera sutul in fund” sau aducerea in discutie, a unui handicap fizic, cand va referiti la un alt om, chiar daca are un ochi de sticla, nu vreau sa aud.
    Mai mult, aud vocea unui coleg jurnalist, nu stiu care o fi dintre ei, care rade de acelasi ochi de sticla.
    Si m-am oprit sa mai ascult.
    Il cunosc pe Ioan Bondrea, doar ca jurnalist. Il cunosc pe Dan Maniu Duse, doar ca jurnalist. Il cunosc pe Ion Dur, ca fosta studenta.
    Ca fosta studenta, domnule profesor, Dur, sa stiti ca nu mi-a placut ce am auzit. Nu stiu daca aveti sau nu dreptate si nu despre asta este vorba. Poate sunteti indreptatit sa fiti suparat, dar dumneavoastra nu sunteti un inginer, ci un formator de formatori de opinie. Tocmai de aceea, misiunea dumneavoastra, domnule profesor, cred ca e mult peste cea de a rade chiar si de un ochi de sticla sau a face publice, dupa atatia ani, cum ati primit un sut…
    Imi amintesc de Ion Dur si de cursurile sale. Cum vorbea despre spiritul romanesc, despre Eminescu.
    Ca jurnalista, domnule profesor, Dur, sa stiti ca nu agreez limbajul dumneavoastra. Si as fi preferat sa spuneti ce vi s-a intamplat cand „vi s-a dat sutul in fund”. Si as fi preferat ca sa intelegeti, ca asteptarile in ceea ce va priveste sunt mari. Pe masura gradului universitar.
    Trec anii si peste profesorii nostri si peste noi. Dar respectul fata de dascalii nostri nu trebuie sa dispara. Indiferent ce spun ei despre ei sau noi despre ei.
    Isabela Paulescu – jurnalista si o fosta sefa de promotie a Universitatii unde I. Dur spune ca a primit un sut in fund, unde rectorul e jignit de un profesor, coleg de al sau, unde un fost prorector e luat in ras pentru ca are un ochi de sticla.