padure fag

România este o țară a fagilor, având cele mai întinse păduri virgine de fag din Europa. Unicitatea acestor ecosisteme a fost recunoscută prin acordarea statutului de patrimoniu mondial UNESCO pădurilor de fag din Slovacia, Ucraina și Germania.

Opt păduri virgine de fag din România vor fi de asemenea înscrise ca situri UNESCO, completându-se astfel o prețioasă moștenire naturală europeană.
Mai puțin de 2% din suprafața Europei a rămas neafectată de impactul activităților umane. Cele mai mari suprafețe de păduri primare din zona temperată se găsesc în Carpații românești.. Acestea adăpostesc floră și faună unice (33.000 de specii), cea mai mare populație de urși din Europa, specii rare și endemice și carnivore mari, precum râsul sau lupul.
Până în prezent, 80% la sută din pădurile lumii au fost degradate sau distruse. Trebuie să protejăm ceea ce a rămas din aceste ecosisteme extraordinare, mai ales ultimele peisaje forestiere intacte.

Intră aici şi semnează petiţia pentru protejarea pădurilor primare din zona temperată și susține înființarea unei rețele consistente de arii protejate, precum și o administrare responsabilă a pădurii.

Ultima oră

Participă la discuție

26 Commentariu

    1. In ultimul paragraf al articolului scrie ” Intra aici…” Cuvintul aici este in albstru. Da click pe cuvintul ”aici” si se dechide direct pagina cu petitia!

    2. unde este scris cu albastru in articol si putin ingrosat, „aici” dai clic si-ti apare!!! 🙂

    3. in text unde scrie:
      Intră aici şi semnează petiţia pentru protejarea pădurilor primare din zona temperată și susține înființarea unei rețele consistente de arii protejate, precum și o administrare responsabilă a pădurii.

    1. In ultimul paragraf scrie ”Intra aici…” Cuvintul ”aici” este in albastru. Aceseaza-l si se deschide direct lincul catre petitie

  1. SUSTIN PROTEJAREA padurilr virgine din Romania si din alte parti ale EUROPEI si ale planetei … Fara paduri nu va exista viata si PLANETA va muri … STOP DEFRISARII ABUZIVE din ROMANIA si tragerea la raspundere a celor care au taiat si inca taie abuziv padurile virgine

  2. UNDESUNT OARE SILVICULTORII ADEVARATI CARE SUNT CONVINS CA INTELEG CE SE INTAMPLA CU PADURILR ROMANIEI?
    SE AUDE?????

  3. Sunt de acord. Dar ce facem cu austriacul care ne jefuie;te de ani de zile cu acordul slugilor ndela putere.

    1. Daca citesti cu atentie articolul vei vedea cuvantulscris mai pronuntat si intri pe linkul respetiv.

  4. Toate padurile sant bune . Ce spunea Eminescu „”Din codru ,daca rupi un ram, cei pasa …….””..Strainilor de EA ??????????

    1. Daca citesti cu atentie articolul vei vedea cuvantul scris mai pronuntat si intrii pe linkul respectiv.

  5. este o crima la modul cel mai barbar ce se intimpla cu padurile noaste si nimeni nu ia nici o masura

  6. Rationalizarea taierii padurilor si pastrarea unor areale virgine este o problema care nu mai trebuie explicata, ci doar sustinuta, ca cea a interdictiei uciderii unui om.

  7. Sustin protejarea padurilor primare din zona temperata siinfiintarea unei retele consistente de arii protejate precum si o administrare responsabila a padurii .!