chinezi
Zhao Qi şi Liu Qian locuiesc de trei ani în Căminul 3 din Sibiu. Sunt profesori la Universitatea “Lucian Blaga”, la specializarea chineză – engleză din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte, şi se iubesc enorm după ce s-au cunoscut chiar aici, în România.

În urmă cu şase ani, Alex, aşa cum îi spun prietenii tânărului chinez, era student la Universitatea din Bucureşti, Liu Qian era profesor la facultatea din Sibiu și s-au cunoscut prin intermediul unui prieten comun, anunta libertatea.ro.
”Îl cunoşteam pe colegul lui. Era om bun, cald. Mi-a povestit de Zhao Qi. Şi am fost curioasă să îl cunosc. Ştiu că oamenii buni au în jurul lor oameni buni“, mărturiseşte cu emoţie Liu Qian.
Alex, care abia îşi începuse studiile în România, a văzut o fotografie a lui Liu și s-a îndrăgostit pe loc.
“Am vorbit trei luni pe Internet. Apoi, eu am plecat în China. Ea a rămas în România…“, povesteşte Alex.
Când a revenit în Bucureşti, tânărul a avut o mare surpriză: a îmbrăţişat-o pentru prima dată pe Liu Qian, care luase autobuzul, din Sibiu spre Bucureşti, în ziua în care ştia că Alex va sosi în capitală.
“M-a uimit. Nu îmi venea să cred când am văzut-o”, spune Alex.

chinezi
Și dacă până atunci, era o dragoste numai pe Internet, după trei luni de aşteptare, iubirea lor a devenit una care… face naveta. Într-un weekend, venea Alex la Sibiu, în altul mergea Liu Qian la Bucureşti. Aşa, au călătorit timp de trei ani.
În acest timp, Alex se întreţinea din bursă. Nu cheltuia banii numai pentru el, ci economisea astfel încât să o poată face fericită pe Liu Qian. Aşa, i-a cumpărat inel de logodnă, pe care l-a comandat online, din America, şi o cameră foto.
“Nu voiam să-mi fac eu poftele. Ea conta cel mai mult pentru mine. Am cerut-o de soţie şi am pornit să culegem amintiri prin România“, spune Alex. Astfel, au mers prin Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Sinaia, cu trenul, ca să se fotografieze în costume de miri.
Cei doi s-au căsătorit pe 19 iulie 2013, după ce Alex a absolvit facultatea şi s-a mutat în Sibiu, ca să fie alături de iubita lui. Nunta au făcut-o acasă la Alex, departe de oraşul natal al lui Liu Qian, la o distanţă de 1.000 km. De pregătiri s-a ocupat mirele, în timp ce viitoarea mireasă era ocupată cu un curs de perfecţionare pentru cadre didactice, la Shanghai.

chinezi
Liu Qian a ajuns acasă la Alex înainte cu câteva ore de începerea petrecerii nunţii, astfel că tânăra nu a apucat să se odihnească deloc, după o noapte pe tren.
“Dar a fost foarte frumos. Am primit multe cadouri şi ne-am distrat“, mărturisesc cei doi, care l-a scurt timp au revenit la Sibiu.
În prezent, sunt amândoi profesori în cadrul Institutului Confucius, la Sibiu și, respectiv, la Deva. În weekend, Alex face naveta la Hunedoara, să predea chineză, iar Liu Qian rămâne în Sibiu, pregătind cursurile din timpul săptămânii, la Sibiu. În ciuda acestui continuu du-te-vino, Alex nu uită să o surprindă pe Liu Qian. Îi face constat cadouri, îndeosebi daruri care să le fie utile.
“De Ziua Îndrăgostiților, într-un an, i-am luat o tigaie. Tot din bursă“, spune Alex, râzând. Spune că Liu i se părea cam slabă, pe atunci, şi că voia să aibă grijă de corpul ei, să “mănânce mai mult. Nu îmi place să cheltui banii pe flori, ursuleţi. Eu cumpăr ceva folositor”, spune Alex, care anul acesta i-a adus soţiei un borcan cu miere, pentru că “Liu e dulce”. sursa info: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu