reactia brd după dezvăluirile ora de sibiu despre cardurile clonate si banii furati din conturile oamenilor. veste bună pentru păgubiți!

BRD a emis marti un punct de vedere oficial dupa ce Ora de Sibiu a dezvăluit duminică faptul ca mai multi sibieni s-au trezit cu cardurile clonate si ca au ramas fara bani in conturi in urma unor fraude de tip  „skimming”.

image

Cei de la BRD spun ca oamenii pagubiti isi vor primi banii inapoi si confirma faptul ca peroane necunoscute au instalat recent la doua ATM-uri din Sibiu (Kaufland si Vasile Aron) dispozitive de « skimming », datele copiate fiind utilizate apoi la tranzactii neautorizate facute in strainatate. Ora de Sibiu a prezentat duminică detalii despre aceste fraude si declaratii ale unora dintre cei pagubiti. Oamenii au depus in prealabil si plangeri la IPJ SIBIU.

Iata mai jos comunicatul BRD:
«Fraudele de tip skimming, cu copierea datelor cardului, au loc frecvent peste tot in lume si este important ca oamenii sa stie ca banii lor sunt protejati. Organizatiile de carduri si bancile au proceduri de rezolvare pentru acest tip de incidente, prin care fiecare persoana isi recupereaza banii.
Persoane necunoscute au instalat recent la doua ATM-uri din Sibiu (Kaufland si Vasile Aron) dispozitive de « skimming », datele copiate fiind utilizate apoi la tranzactii neautorizate facute in strainatate.
Banca a blocat cardurile BRD folosite pentru tranzactii la respectivele ATM-uri si care ar fi putut fi astfel copiate. Ii invitam pe clientii nostri care au constatat operatiuni neautorizate in conturile lor sa vina la banca pentru a completa un aviz de refuz la plata. Vom reface cardurile afectate fara costuri pentru clienti si vom trata in regim de urgenta rezolvarea cererilor de refuz la plata depuse de clientii sibieni, astfel incat fiecare client sa primeasca banii in cont foarte rapid. Clientii cu carduri emise de alte banci care au facut operatiuni la respectivele ATM-uri trebuie sa depuna avizele de refuz la plata la bancile lor.”, spune Patric Popovici– director Grup SIBIU.

Ultima oră

Comentariul meu