Poliția Locală se ține de treabă. A dat peste 200 de amenzi în ultima săptămână!

Agenții Poliției Locale Sibiu au aplicat în perioada 13-19 februarie un număr de 212 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 47.215 lei. Amenzile au fost aplicate pentru contravenții constatate în întreg orașul, în urma acțiunilor de patrulare zilnică.

image

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru parcarea neregulamentară. Un număr de 101 sancțiuni au fost aplicate pentru staționarea pe trotuar sau pe zone verzi, dar și pentru blocarea accesului prin parcarea neregulamentară sau parcarea în locuri cu folosință exclusivă. Alte 31 de procese verbale au fost încheiate pentru parcarea în zona marcată cu indicatorul “Oprire interzisă”.
Agenții de teren au verificat și respectarea indicatorului “Sens unic”. Un număr de 27 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea acestui semn rutier. O persoană a fost amendată pentru că a pătruns cu motoscuterul în zona pietonală din centru, fapt interzis prin HCL 57/2007. Și pietonii au fost vizați de aceste acțiuni, pentru propria lor siguranță: șapte persoane au fost amendate pentru că au trecut strada prin locuri nepermise.
Au fost aplicate amenzi și pentru apelare repetată la mila publicului (10 procese verbale), lipire de afișe în locuri nepermise (2 amenzi), depozitarea de gunoaie și moloz pe domeniul public (3 sancțiuni), circulația cu căruța pe drumuri publice (1 persoană) și pentru creșterea de animale de talie mare în oraș (2 cazuri). În cadrul verificărilor au fost identificate și două gospodării pentru care proprietarii nu au încheiat un contract de salubrizare, așa cum prevede legislația, proprietarii fiind sancționați contravențional. Opt firme au fost amendate pentru desfășurarea activităților de comerț fără o autorizație de funcționare valabilă.
Agenții Poliției Locale au aplicat amenzi și în domeniul construcțiilor: trei procese verbale au fost întocmite în perioada amintită pentru nerespectarea autorizației de construcție sau construirea fără autorizație.
„Menționăm faptul că acțiunile de patrulare, verificare și sancționare a contravențiilor se desfășoară în egală măsură atât în zona centrală, cât și în cartierele orașului”, spun cei de la Primăria Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu