Spartacus & Cassandra la Astra Film Cinema:în periferia Parisului, doi copii sunt puși în fața unei decizii sfâșietoare!

Filmul Spartacus & Cassandra (regia Ioannis Nuguet) este o incursiune tulburătoare în universul a doi frați romi de origine română care trăiesc în suburbiile Parisului.

image

Deși sunt la vârsta la care alți copii duc o viață lipsită de griji, Spartacus și Cassandra trebuie să ia o decizie complexă și decisivă pentru viitorul lor.
Cei doi copii sunt prinși între două lumi aflate la poli opuși: perspectiva unei vieți nesigure petrecute în stradă alături de părinți sau opțiunea educației alături de o familie adoptivă care-i va ajuta să iasă dintr-un determinism social cu care ei au fost învățați să trăiască. Pe cât de firească ar părea alegerea pentru unii, pe atât de dificilă e decizia pentru cei doi frați, mai ales când în ecuație intră afecțiunea și dorința de a rămâne alături de familia nativă, chiar și pe drumuri sub amenințarea cerșetoriei și a închisorii.
”Singura soluție pentru a putea trăi separat de părinții mei este ca părinții mei să poată supraviețui fără mine”, mărturisește Cassandra.
Distins cu Marele Premiu la Astra Film Festival 2015, documentarul Spartacus & Cassandra va fi proiectat joi, 25 februarie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Ultima oră

Comentariul meu