Luni începe simularea pentru evaluarea națională a elevilor de clasa a 8-a. Emoții și la Sibiu!

examenpreotiIn perioada 22 februarie – 24 februarie 2016 se va desfasoara simularea pentru examenul de evaluare nationala a elevilor clasei a VIII-a. Disciplinele la care vor fi sustinute probele scrise sunt: limba si literatura romana, matematica, limba si literatura materna.

In unitatile scolare din judetul Sibiu sunt inscrisi, in anul scolar 2015 – 2016,  un numar de 3501 elevi de clasa a VIII-a.
Simularea se va desfasura in baza OMENCS nr. 3069/2016. Elevii vor intra in sali pana la ora 8.30. La ora 9.00 incepe proba scrisa cu subiecte unice transmise de MENCS.
Scopul acestei simulari este acela de a familiariza elevii cu rigorile unui examen national si de a optimiza rezultatele invatarii acestora la finalul studiilor gimnaziale.
Rezultatele simularii vor fi afisate in data de 4 martie 2016. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant in care s-au desfasurat aceste simulari, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare.

Ultima oră

Comentariul meu