încep meciurile tari pentru csu. sibiul caută prima victorie din sezon cu liderul csm oradea!

calotaCSU Sibiu debutează luni seară în grupa principală, exact așa cum a încheiat returul. Vor juca de la 18.00 împotriva liderului CSM Oradea, în fața cărora sibieni au două înfrângeri în actualul sezon. Chiar și așa universitarii sunt deciși să spargă gheața, mai ales că revine și căpitanul Calotă.

CSU Sibiu primește vizita celor de la CSM CSU Oradea, în primul meci din a doua fază a campionatului. La acest meci revine la universitari, Octavian Popa Calotă, omul care a lipsit atât de mult sibienilor la meciurile cu Dinamo și Oradea, în returul recent încheiat. ”Kevin” crede că meciul va fi dificil, dar presiunea este mai mare pe oaspeți. ”Cred că va fi un meci interesant. Oradea are o echipă frumoasă, cu jucători vcare își cunosc bine rolurile, care practică un baschet de calitate, dar sper să ieșim învingători. Propriul teren a fost întotdeauna un avantaj pentru noi, datorită numărului mare de fani care ne susțin din tribună și a modului în care se comportă în timpul meciului. Este clar  presiune mare pe orice adversar care joacă în sala noastră și sper să ne ajute și de data această. Încep meciurile cu primele echipe din clasament și, în mod normal, ar trebui să fie numai meciuri grele. Bineînțeles că nu e aceeași presiune, de vreme ce ne-am îndeplinit oarecum obiectivul, dar ne concentrăm pe un altul. Ca o părere personală, cred că aceste meciuri sunt foarte folositoare pentru noi în vederea pregătirii pentru PlayOff. Trebuie să știm unde suntem , dar mai avem mult de lucrat”, a declarat Octavian Popa Calotă.
Antrenorul Dan Fleșeriu privește meciul cu Oradea ca pe un bun antrenament pentru play-off. ”Oradea este liderul la zi și, indiferent de rezultatul primului meci, vor rămâne  pe prima poziție pentru că au două victorii în fața celor de pe locul secund. Cred că va fi un meci cel puțin la fel de tare ca cel de la Oradea. Avem avantajul terenului propriu și vom încerca să facem o apărare mai bună decât meciul de la Oradea. Sper să reușim să le limităm procentajul aruncărilor de 3 puncte, care a fost senzațional la pauza meciului de la Oradea. Sper să avem și noi șansa noastră, așa cum am avut-o în sfertul patru al meciului de la ei, când am fost foarte aproape de ei, la 2-3 posesii și aveam șansa să ajungem la o posesie. Ne pregătim cât de bine putem și sper să facem un meci bun. Meciul este un antrenament bun pentru PlayOff , la fel cum vor fi toate meciurile pe care le jucăm acum și sper să le folosim ca atare”, a spus Dan Fleșeriu.
În tur Sibiul a pierdut acasă cu 89-68, iar Oradea s-a impus și în retur, în ultima etapă cu 91-77. Meciul de azi începe la ora 18.00.

Ultima oră

Comentariul meu