cindrea prezintă raportul de activitate pe 2015 în apoape 90 de pagini. iată ce a făcut anul trecut președintele consiliului județean!

ioan cindreaSibienii din întreg judeţul au ocazia să afle care a fost activitatea preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, în cursul anului 2015, dar şi în anii anteriori. Raportul are numai puțin de 86 de pagini.

Raportul, întins pe 86 de pagini, este unul deosebit de complex, fiind o sinteză a întregii activităţi de la preluarea mandatului, în iunie 2012.
„Este o datorie legală, dar în special o onoare să prezint în fața cetățenilor activitatea pe anul precedent, tot ceea ce a realizat administrația județeană într-un an întreg, precum și o sinteză a activităților de la începutul mandatului. Consider că 2015 a fost un an extraordinar de bun, în care am continuat liniile Strategiei de dezvoltare economică și socială a județului, am definitivat proiecte importante, am continuat proiecte, dar am început și proiecte noi. Prin toate acestea am urmărit o ţinta clară şi anume creșterea nivelului de trai al locuitorilor județului și dezvoltarea tuturor zonelor, în funcție de potențialul lor specific: unele pe agricultură, altele pe industrie, altele pe turism sau combinate. Doresc să mulțumesc întregii echipe a Consiliului Judeţean Sibiu care a fost permanent la datorie şi consilierilor județeni care, mai presus de apartenența politică, au votat proiectele de interes major pentru toate comunitățile județului Sibiu. Și nu în ultimul rând, mulțumesc cetățenilor care au venit cu sugestii și propuneri pertinente, incluse în programele de investiții, în special în infrastructură, sănătate și social “, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Raportul de activitate al preşedintelui pune accent pe liniile principale din Strategia de dezvoltare și este structurat pe principalele domenii de activitate: Planificare şi organizare, Finanţarea obiectivelor, acţiunilor şi serviciilor publice judeţene, Investiţiile, Organizarea, funcţionarea şi coordonarea aparatului de specialitate, Coordonarea instituţiilor şi serviciilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu și Relaţii publice.

Raport stufos, activitate tumultoasă
Pentru o parcurgere vizuală mai ușoară și atractivă, raportul cuprinde o serie de fotografii document de la principalele evenimente organizate de Consiliul Județean Sibiu și de instituțiile din subordine. Proiectele strategice concepute și urmărite de actuala conducere a Consiliului Județean Sibiu sunt :
Creșterea competitivității economice a județului (obiectiv pentru care Consiliul Județean Sibiu a acordat sprijin autorităților locale pentru înființarea, extinderea și promovarea parcurilor și zonelor industriale. Totodată, au fost organizate două ediții ale Conferinței Internaționale de promovare a oportunităților de investiții în județul Sibiu);
Dezvoltarea infrastructurii județene : modernizarea drumurilor județene și comunale, a podurilor și podețelor, rețelelor de apă și canalizare din județ, modernizarea Aeroportului Internațional Sibiu, care să asigure extinderea traficului de călători și cel de mărfuri;
Asistența socială, modernizarea spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean;
Turismul prin dezvoltarea unor trasee turistice tematice pentru atragerea turiștilor pe fiecare zonă etnofolclorică;
Cultura și sportul: promovarea patrimoniului material și imaterial, în special în cadrul proiectului „Zilele Culturale ale Județului Sibiu”, cu cele două ediţii anuale de primăvară şi de toamnă;  încurajarea sportului de masă (o investiție în acest sens fiind realizarea pistei de biciclete de la ieșirea din municipiul Sibiu spre Rășinari), dar şi a sportului de performanţă;
Perfecționarea resurselor umane: cursuri de formare și perfecționare profesională, inclusiv în meserii tradiționale, pentru meșteșuguri și industrii creative, adaptate la cererea de pe piața muncii;
Reabilitarea şi înfiinţarea de centre culturale – 22, centre medico-sociale – 12, locuri de joacă pe lângă grădinițe – 7, terenuri multifuncţionale de sport lângă școli – 5, drumuri comunale – 50, însumând 240 km, puţuri de apă – 12, toate realizate în parteneriat cu primăriile din judeţ, pentru dezvoltarea economică şi socială a acestora.
De departe cel mai important capitol din raportul de activitate al preşedintelui este cel în care se detaliază investiţiile Consiliului Judeţean Sibiu, realizate din bugetul propriu, din fonduri europene şi din fonduri de la bugetul de stat. Investiţiile de la cele trei spitale aflate în subordine au fost cele mai substanţiale, cu impact pozitiv asupra creşterii calităţii actului medical şi a confortului pacienţilor. Modernizarea spitalelor este urmată de cea a centrelor de asistenţă socială (CIA Biertan, Centrul de Plasament Gulliver, Centrul de Plasament Turnu Roşu). Infrastructura de drumuri a fost o prioritate pentru conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, care a urmărit aducerea tuturor căilor de acces din judeţ la standarde mai înalte, cu accent pe zonele defavorizate.
De asemenea, cetăţenii care doresc să îi scrie preşedintelui, să semnaleze anumite cerințe, să facă propuneri pentru proiecte viitoare, o pot face trimiţându-i un mesaj direct de pe site-ul instituţei, la rubrica Sibiul împreună/ Scrie preşedintelui: http://www.cjsibiu.ro/scrie-presedintelui/

VEZI AICI RAPORTUL LUI IOAN CINDREA PE 2015

Detalii despre obiectivele realizate de Consiliul Judeţean Sibiu în mandatul preşedintelui Ioan Cindrea pot fi găsite în Raportul preşedintelui, postat pe prima pagină a site-ul instituţiei, la adresa www.cjsibiu.ro, document care va fi prezentat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean de joi, 25 februarie, ora 15.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

    1. Daca va continua sa faca lucruri care se vad si palpabile pt sibieni, sigur mai prinde un nou mandat. Sa faca ceea ce doresc sibienii sa aiba, sa le asculte cererile, doleantele. Succes