atât de aproape de un vis frumos. csu a pierdut în prelungiri cu oradea!

gillbertSibiul nu a spart gheața nici în cea de a treia confruntare din acest sezon cu CSM Oradea. Sibienii au cedat greu în prelungiri cu 73-89 (25 – 17 14 – 21 12 – 21 21 – 13 7 – 11), dar a punctat la capitolul DORINȚĂ, jocul echipei lui Fleșeriu fiind mult mai bun decât în ultima etapă a returului, la Oradea.

Nu a fost să fie nici de data aceasta. CSU a început bine meciul în fața liderului de la Oradea și a dat speranțe fanilor că în sfârșit ar putea să învingă echipa bihoreană în cea de a treia confruntare din actualul sezon. A fost 25-17 după 10 minute, dar la rampă a ieșit Barnette, americanul făcând un joc de zile mari la Sibiu. La pauza mare CSU a mai păstrat un punct avantaj și speranța unui joc bun în următoarele două sferturi. Nu a fost așa decât pe jumătate și asta pentru că orădenii au jucat incredibil de bine în sfertul trei, iar cu 10 minute înainte de final oaspeții conduceau cu 51-59 pe tabelă. A venit însă sfertul patru în care echipa lui Fleșeriu a reînviat pe parchet. Mijajlovic și Hardy ne-au readus rapid în joc și CSU a refăcut handicapul de pe tabelă în numai trei minute. Paul a ridicat apoi sala în picioare cu o reușită de 3 puncte și scorul a devenit 63-63, fix la jumătatea sfertului patru. S-a jucat apoi cap la cap și s-a intrat în ultimele 30 de secunde. Franklin a înscris cu sânge rece de 3 puncte și când mai erau 14 secunde de joc și se părea că soarta meciului s-a jucat. A ieșit însă la rampă cel mai bun jucător din tabăra sibiană. Lalovic a înscris și el de 3 puncte la ultima aruncare și a trimis meciul în prelungiri.
Mandache și Markovic au făcut însă diferența în favoarea liderului la zi, iar CSU a cedat până la urmă cu 73-79. Rămânem însă cu impresia unui joc bun, în care Hardy nu a mai strălucit ca la Oradea, dar Lalovic, Mijajlovic și Calotă au arătat că Sibiu poate mai mult decât o simplă prezență în play-off în acest sezon.

Declarații după meci
Achim: ”Pentru noi e o victorie importantă”
”Mă bucur foarte mult că am câștigat acest joc. Nu este deloc ușor să câștigi trei meciuri la rând împotriva aceleiași echipe și e cu atât mai greu să câștigi două meciuri consecutive în fața aceleiași echipe, mai ales când al doilea meci se joacă pe terenul echipei adverse. E greu să te resetezi mental, de aceea am și început așa prost, după părerea mea. Mă bucur că am revenit și că am câștigat. Îmi pare rău că nu am câștigat în timpul regulamentar pentru că în mod normal așa ar fi trebuit să se întâmple. Pentru noi este o victorie importantă, care ne menține la două victorii de locul următor”, a spus Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Fleșeriu: ”Am arătat că suntem pregătiți să punem probleme oricărei echipe!”
”Este extrem de greu să pierzi așa. Nu suntem obișnuiți să pierdem meciurile pe final, în felul acesta. Cred că băieții au făcut un meci bun, cel puțin 30 de minute din el. Din păcate încă  avem fluctuații în joc și acestea ne costă victoria. Mă bucur însă că am reușit să stăm aproape de cea mai bună echipă a momentului și arătăm astfel că suntem pregătiți să punem probleme oricărei echipe. Ceea ce îmi doresc eu și se poate îndeplini, este să jucăm constant 40 de minute și să luăm noi deciziile cele mai bune nu adversarul. Cred că diferența aici s-a făcut: în deciziile jucătorilor, în recuperările ofensive pe care ei le-au făcut mai ușor pe lipsa blocajului nostru defensiv. Dar repet: am jucat cu cea mai bună echipă din campionat și nu pot să fiu decât mulțumit că am reușit să stăm aproapede ei, chiar dacă nu am câștigat”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu. foto: csusibiu.ro

CSU:
Lalovic 17, Mijajlovic 17, Calotă 11, Harisson 9, Paul 8, Hardy 7, Tincu 5, Gilbert 5.

CSM Oradea:
Mandache 15, Barnette 23, Markovic 13, Pasca 3, Lucic 3, Zupan 12, Nuhanovic 2, Franklin 12.

Ultima oră

Comentariul meu