noi probleme pentru iohannis. anaf-ul îi impută aproape 650.000 de euro, bani ce trebuie recuperați!

iohannisPreședintele Klaus Iohannis ar fi bun de plată către statul român. Fostul șef al ANAF spune că a cerut instituției în fruntea căreia a fost, să pună sechestru pe imobilul pierdut de familia președintelui în centrul Sibiului. Mai mult a trims și către primăria Sibiu să pună în aplicare decizia Curții de Apel Brașov.

Klaus Iohannis s-a trezit cu o altă problemă pe cap după ce a pierdut în instanță imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu.. Fostul europarlamentar Sebastian Bodu anunţă că a solicitat ANAF, instituţie pe care a condus-o, şi Primăriei municipiului Sibiu să pună sechestru pe imobilul respectiv şi să recupereze chiriile încasate de șeful statului până acum.
“Am solicitat ANAF și Primăriei Sibiu (printr-o scrisoare recomandată) să pună în executare hotararea Curții de Apel Brașov din 12 noiembrie 2015, prin care s-a dispus reîntoarcerea imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, în proprietatea statului, titlul de proprietate al lui Iohannis Klaus Werner, Iohannis Carmen Georgeta și Baștea Rodica fiind desființat. În acest scop, am solicitat ANAF și Primăriei Sibiu să ceară întabularea dreptului de proprietate al statului în Cartea Funciară. Menționez că hotărârea ce trebuie pusă în executare este definitivă și irevocabilă, contestația în anulare aflată pe rol nefiind suspensivă de executare si nepunând in discuție fondul litigiului. Am solicitat, de asemenea, ca ANAF și Primăria Sibiu să reintre în posesia imobilului, notificând actualul chiriaș în vederea evacuării spațiul închiriat, în condițiile în care locatorul și-a pierdut calitatea de proprietar (cred, însă, că locatarul, o bancă comercială, va rezilia contractul de locațiune și va elibera imobilul în mod voluntar, pentru a evita o procedură de evacuare, cu costurile aferente de imagine). Nu în ultimul rând, am solicitat ca ANAF și Primăriei Sibiu să demareze procedura recuperării, prin instituirea de sechestre și popriri, de la posesorii neproprietari, a fructelor civile (chiriile) încasate, în calitate de locatori, după data primei cereri de chemare în judecată, moment când aceștia au devenit posesori de rea-credință. Așa cum spunea dl. Klaus Iohannis, Președintele României, în 24 februarie 2015, ‘recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opțională pentru autoritățile statului’. În cazul de față, suma se ridică la aproximativ 640.000 de euro, conform estimărilor RISE Project”, scrie Bodu pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu