dsp-ul infirmă că o tânără de 28 de ani din sibiu a murit din cauza gripei porcine! iată cauza reală a decesului!
foto arhivă

gripaDirecția pentru Sănătate Publică Sibiu a anunțat vineri dimineață că decesul unei tinere de 28 de ani, avut loc pe 1 februarie 2016, nu a survenit din cauza virsului gripei porcine.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile a anunțat joi că în săptămâna 8-14 februarie, au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de SARI confirmate cu virus gripal, din care 10 cu A(H1)pdm09 şi două cu AH3. De asemenea, au mai fost confirmate 21 de decese cu virus gripal, din care 19 cu A(H1)pdm09 şi două cu AH3, iar unul ar fi fost semnalat la o femeie de 28 de ani din județul Sibiu.
Cei de la Direcția pentru Sănătate Publică Sibiu infirmă însă că ar fi vorba de un deces cauzat de gripa porcină. ”Referitor la cazul de deces comunicat de Ministerul Sănătăţii, acesta a survenit la o femeie în vârstă de 28 de ani din Sibiu (în data de 1 februarie 2016), internată cu diagnosticul de Pneumonie acută bilaterală nespecifică, Obezitate. Consultaţia iniţială a fost la medicul de familie, ulterior pacienta fiind internată în Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu – secţia ATI, în stare gravă. Decesul a survenit după 2 zile de la internare, cu diagnosticul Stop cardio-respirator, Bronhopneumonie, Obezitate. În proba de plămân recoltată la necropsie a fost identificată prezenţa virusului gripal Tip A H1 pandemic2009. Din acest motiv, experţii de la CNSCBT au etichetat cazul drept deces prin gripă”, spun cei de la DSP Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu