compa a terminat anul trecut pe plus. cu un profit mult mai mic însă!

compaFabrica de componente auto, Compa Sibiu, a reușit să încheie anul 2015 cu venituri ce se apropie de 430 de milioane de lei. Acestea sunt în scădere însă față de anul anterior.

Producătorul de componente auto Compa Sibiu a raportat pentru anul trecut venituri totale de 429 milioane de lei, în scădere cu 12% faţă de 2014, în timp ce profitul net s-a redus cu 17 la sută, anuntă zf.ro.
Compania a înregistrat un profit net de 23,8 mil. lei. În acelaşi interval, rezultatul operaţional a pierdut 11%, ajungând la 31,1 milioane lei. Compania a anunţat că valoarea datoriilor curente şi pe termen lung s-a redus aproape la jumătate, la 134 milioane lei. Potrivit celor mai recente date, Asociaţia Salariaţilor este cel mai mare acţionar al Compa, cu 54,5% din capital, printre acţionarii minoritari numărându-se şi fondurile de pensii private ale NN cu o deţinere cumulatăde 8,16% din acţiuni.
ThyssenKrupp Bilstein Compa cu sediul în Sibiu este un joint venture între producătorul român şi grupul german, firma fiind înfiinţată în 1996. Compa deţine 26,9% din capital, iar grupul german deţine pachetul de control de 72,82% din capital. Acţionarii companiei au decis în AGEA din luna decembrie vânzarea integrală a participaţiei Compa SA la capitalul social al societăţii ThyssenKrupp Bilstein Compa S.A către acţionarul majoritar ThyssenKrupp Bilstein GmbH Germania, împreună cu o serie de clădiri şi terenurile aferente. Acţiunile CMP au coborât în şedinţa de joi, la o cotaţie medie de 0,68 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a companiei este de 149 mil. Lei, conform celor de la Ziarul Financiar.

Ultima oră

Comentariul meu