afis dragobete 2016, editia i

,,Dragobetele sărută fetele”, iar sărutul poate fi imortalizat cu un super aparat foto! Vorbim aici despre premiul pe care pot să îl câștige cei mai descurcăreți și atenți îndrăgostiți! Ce trebuie să facă aceştia?

În primul rând, ei trebuie să urmărească zilnic indiciul prezentat pe pagina de facebook a Muzeului ASTRA – https://www.facebook.com/astramuseum sau pe blogul muzeului (www.muzeulastra.com). Apoi, trebuie să fotografieze fiecare obiectiv descoperit, și să trimită imaginea la adresa de e-mail: dragobete@muzeulastra.com. Ultima zi de concurs este 24 februarie, adică de Dragobete, iar atunci va fi postat indiciul final.

Câștigătorul, cel care va parcurge întregul circuit și va furniza toate cele 10 fotografii în timp util, va primi cadou un aparat foto (oferit de Top Tech Sibiu), o invitație de două persoane pentru vizitarea Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului în anul 2016 și o plimbare cu trăsura. La fel de bine, cel ce găsește indiciul final, fără a parcurge întregul circuit, va avea parte, pe lângă o plimbare cu trăsura prin Muzeu de o invitație pentru 2 persoane de vizitare a Muzeului valabilă pe tot parcursul anului, plus INDICIUL, în sine.

În cazul în care mai mulți participanți vor identifica și fotografia corect cele 10 obiective, se va face o tragere la sorți pentru înmânarea premiului cel mare. Câștigătorul va fi anunțat joi, 25 februarie.

Ziua de 24 februarie este una cu o mare semnificatie pentru românii dornici de iubire. În tradiția populară în această zi se sărbătorește Dragobetele, nimeni altul decât fiul Dochiei. Odinioară, pe dealurile satelor, fetele și băieții îmbrăcați în straie de sărbătoare se adunau în jurul focului. La ora amiezii, fetele se întorceau în sat alergând, obicei numit zburătorit, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă vreuna dintre ele. Băiatul iute de picior care ajungea o fată era răsplătit cu un sărut în văzul tuturor, dovadă că era plăcut. De aici provine și expresia « Dragobetele sărută fetele! » Acest sărut semnifica logodna celor doi pentru cel puțin un an de zile.

Ultima oră

Comentariul meu