bilanțul celor cărora chiar le pasă de problemele de sănătate ale nou născuților din sibiu. jos pălăria pentru ei!

nou nascutiAsociaţia Baby Care şi-a propus încă de la înfiinţare, din 2006, ca prin acţiunile sale să facă posibilă îngrijirea nou-născuţilor din maternitatea Sibiu la cele mai înalte standarde de performanţă, accentul fiind pus mai ales pe îngrijirea şi tratamentul nou-născuţilor la termen şi a prematurilor internaţi în terapia intensivă neonatală.

Cu sprijinul comunităţii sibiene activitatea acestora a crescut de la an la an. Unul din principiile importante ale asociaţiei este acela al transparenţei, principiu în virtutea căruia fac public anual bilanţul finaciar al activităţilor pe pagina Facebook a asociaţiei şi acest lucru se va întâmpla şi anul acesta în scurt timp.
”Cu ajutorul sponsorilor, al părinţilor şi al tuturor celor care au participat la acţiunile noastre – Semimaratonul Sibiului 2015, „Ospătar de o zi pentru copii”, „Mici şi mari căţărători pentru micii luptători”, „Tu mănânci, Rubin donează” – în 2015 au fost achiziţionate două incubatoare moderne (pentru secţia de prematuri), 3 pulsoximetre performante şi 335 de senzori (unul pentru terapia intensivă neonatală şi unul pentru secţia de prematuri), 3 pătuţuri cu saltea de apă încălzită (pentru secţia de prematuri), 2 tensiometre neonatale (unul pentru terapia intensivă neonatală şi două pentru secţia de prematuri), un monitor de oximetrie cerebrală şi somatică cu senzori aferenţi (pentru terapia intensivă neonatală, ca urmare a fondurilor colectate la Semimaratonul Sibiului 2015), sisteme de protecţie solară (pentru terapia intensivă neonatală, secţia de prematuri şi sala de naştere), tubulaturi nazale pentru aparatele de respiraţie, kit-uri pentru identificarea precoce a infecţiilor, ochelari de fototerapie, lenjerie nouă pentru nou-născuţi, prematuri şi mame. Suma generozităţii prietenilor noştri a depăşit în anul trecut 230.000 lei şi a însemnat o îngrijire mai bună şi terapii moderne pentru 300 de copii care au trecut prin terapia intensivă neonatală şi peste 350 de prematuri îngrijiţi în secţia de prematuri”, spun cei de la Asociația Baby Care.
„SCJU Sibiu se preocupă permanent de asigurarea tuturor celor necesare pentru ca actul medical să se desfăşoare la nivel optim în cadrul tuturor secţiilor instituției noaste, implicit în cadrul Secţiei Clinice Neonatologie. Copiii sunt viitorul şi ne bucurăm că, în cadrul spitalului judeţean, aceștia vin pe lume în cele mai bune condiţii şi sunt îngrijiţi alături de mame, într-una dintre cele mai moderne maternităţi din România. Mai mult, atunci când activitatea cadrelor medicale este susţinută şi de oameni sau asociaţii, care prin donaţii completează şi susţin eforturile noastre, nu ne rămâne decât să le mulţumim şi să le demonstrăm prin rezultate că au ales bine când s-au alăturat eforturilor noastre”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Ultima oră

Comentariul meu