Ce-și doresc sibienii de la un loc de muncă și câți dintre ei s-ar muta în alt oraș pentru un job mai bun

Aproape 65% dintre sibieni declară că sunt dispuși la relocare, potrivit unui studiu realizat în toamna anului trecut în rândul candidaților de la Târgul de Cariere.

image

Conform cercetării, 64,89 la sută dintre respondenți afirmă că ar accepta un loc de muncă în altă localitate, fie în țară, fie în străinătate. De altfel, sibienii sunt locuitorii cei mai puțin dispuși la relocare, conform studiului efectuat în Brașov, Oradea, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. La polul opus, 78,4% dintre ieșeni ar schimba orașul pentru un job mai bun, același lucru l-ar face 71% dintre bihoreni, în timp ce în Cluj-Napoca interesul pentru relocare este de 66%, iar Mureș de 69%.
Din punctul de vedere al experienței profesionale, peste 53% dintre participanții la studiul desfășurat la Sibiu sunt persoane cu experiență în muncă, iar 19% dintre respondenții din Sibiu spun că au făcut voluntariat ori au făcut parte dintr-un ONG pentru mai mult de 6 luni.
Ce îi motivează pe sibieni să aleagă o companie
În cadrul cercetării realizate la Târgul de Cariere, ediția de toamnă, candidații au oferit informații legate de motivația și așteptările lor de la viitorul loc de muncă. Astfel, 34,04% dintre candidații care au răspuns cercetării afirmă că reputația companiei este foarte importantă pentru ei, în timp ce 51,06% consideră că e destul de importantă, în timp ce 14,89% dintre respondenți afirmă că din punctul lor de vedere reputația companiei este puțin importantă.
Un alt aspect extrem de important pentru sibienii care își caută un loc de muncă este posibilitatea de promovare pe care o au în cadrul organizației. 56,91% dintre cei care au participat la cercetare spun că este foarte importantă pentru ei această componentă, în timp ce 38,83% o consideră destul de importantă. La polul opus, 4,25% dintre candidații incluși în cercetare consideră că posibilitatea de promovare este puțin importantă sau deloc importantă pentru ei. În plus, 54,26% dintre respondenți afirmă că programele de dezvoltare profesională sunt foarte importante pentru ei, 36,17% afirmă că sunt destul de importante, în timp ce 9,57% spun că aceste programe sunt puțin sau deloc importante.
Studiul a fost efectuat în 6 orașe – Brașov, Oradea, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș – în lunile octombrie și noiembrie 2015, pe un eșantion de 1160 de persoane, dintre care 188 de sibieni.
Acces la mii de candidați și interviuri pe loc
Companiile care participă la Târgul de Cariere (TdC) au posibilitatea de a întâlni peste 3.000 de candidați la TdC Sibiu și alte câteva mii în celelalte orașe. În plus, recrutorii pot alege să facă interviurile pe loc, în cadrul evenimentului. De asemenea, companiile pot organiza seminarii pe diverse teme, special pentru candidați, dar și competiții contra-cronometru dedicate pasionaților și profesioniștilor din IT, Speed Coding Challenge.
Până acum, și-au anunțat participarea la TdC Sibiu aproximativ 30 de companii printre care Arvato Bertelsmann, Lidl, Office Depot, Bearing Point, Star Transmission, Sykes.
Ediția de primăvară a târgului va avea loc în perioada martie-aprilie în 7 orașe din România și Republica Moldova. La Sibiu, evenimentul va avea loc în 23-24 martie la Hotel Ibis.
Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe www.targuldecariere.ro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică