tinerii psd-isti invita femeile din sibiu la dezbarerea “femeia la început de drum: cariera vs. familie!”

TSD Sibiu organizează marți, 16.02.2016, la ora 18:00, la sediul Organizației Municipale PSD Sibiu, de lângă parcul Astra, prima dezbatere a Ligii Tinerelor Social Democrate, pe tema: “Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie!”.

image

Dezbaterea se va desfășura simultan în toate județele din țară, iar scopul principal al acesteia constă în identificarea problemelor reale cu care se confruntă femeile atunci când sunt nevoite să împace în mod eficient viața de familie cu cea profesională.
„Prin această dezbatere ne propunem să contribuim la îmbunătățirea și punerea în aplicare a unor politici coerente care să stimuleze acest proces al concilierii vieții profesionale cu cea privată, de familie. În același timp dorim să ajungem la eliminarea stereotipurilor de gen, care duc la o repartizare inegală pe piața muncii și la o limitare a accesului femeilor în diferite sfere ale societății”, declară reprezentanții TSD Sibiu Laura Baba, coordonatorul Ligii Tinerelor Social Democrate Sibiu, și Tiberiu Mitrea, președintele Organizației Muncipale TSD Sibiu.

În timpul discuțiilor se va aborda subiectul care marchează parcursul oricărei femei: familia și cariera. Referitor la aspectele ce vizează familia, tinerii social democrați își propun atingerea a două problematici de interes major, decalarea familiei în favoarea carierei și sprijinul oferit femeilor de către stat şi cel oferit de către familia extinsă. Cel de-al doilea subiect abordat, cariera, va fi analizat pornind de la premisa că echilibrul dintre familie și viața profesională este destul de dificil de atins, urmărind totodată și găsirea unor soluții în acest sens. În plus, participanții vor discuta și despre felul în care societatea românească percepe femeia de carieră.
Accesul la eveniment este deschis tuturor celor interesați, cu precădere tinerelor preocupate de subiectele aflate în discuție.
Foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu