evacuarea antenelor: sistemul securist vrea să-l omoare pe mircea badea
antena
”Niște trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juriștii noștri au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită. S-ar putea să fie o formă pusă la cale de închiere a acestui post de televiziune”, a atras atenția Mihai Gâdea.

Știrea zilei vine în prima zi a săptămânii de la ANAF, care a trimis în final notificarea de evacuare a sediului în care își desfășoară activitatea posturile TV ale trustului Intact, Antena 1 și Antena 3, ca urmare a sentinței penale de confiscare a unor bunuri deținute de Dan Voiculescu, în doarul în care acesta a fost condamnat la închisoare cu executare.

Toate vedetele postului s-au lansat într-o campanie de intimidare a autorităților pe toate canalele media. Mircea Badea a scris un mic post pe blogul său în care acuză autoritățile că vor să ”omoare” Antenele. ”N-ai cum sa muti o televiziune in cinci zile. Este imposibil. Ei stiu asta. Vor executie nu executare. Vom lasa sistemul securist, mafiot sa ne omoare?” scrie Mircea Badea.

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare”, menționează ANAF într-un comunicat privind notificarea de evacuare ca urmare a entinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, de confiscare a bunurilor deținute de Dan Voiculescu pentru acolerirea prejudiciului în dosarul ICA

„Direcția generală regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătoresti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate”, anunță ANAF.

„Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală”, precizează ANAF într-un comunicat.

După ce Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, judecătorii au decis să îi confişte mare parte din averea sa şi a familiei.  Instanţa a decis confiscarea mai multor clădiri, printre care sediile GRIVCO, Antena 3 şi una dintre locuinţele lui Dan Voiculescu din centrul Capitalei, precum şi a unor sume mari de bani. Cu toate acestea, puţin peste 1% din prejudiciul din dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a recuperat statul până acum, la un an şi jumătate de la condamnarea lui Dan Voiculescu.

 

Ultima oră

Comentariul meu