SCANDAL - Șeful de la Criminalistică din Sibiu și încă ZECE agenți ai aceluiași serviciu, CERCETAȚI și AMENDAȚI pentru FALS în înscrisuri oficiale!
FOTO - Arhivă

crima sibiu (5)Un nou scandal iese la iveală la Sibiu. Șeful Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu și încă zece persoane care lucrează tot la acest serviciu, au fost amendați într-un dosar pentru o serie de infracțiuni printre care se numără și cea de fals în acte oficiale.

Şeful Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, comisarul şef Dumitru Goşa, şi alţi 10 agenţi din cadrul aceluiaşi serviciu au primit amenzi administrative într-un dosar în care s-au făcut cercetări pentru presupusa săvârşire a mai multor infracţiuni, printre care şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, anuntă adevarul.ro.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în anul 2011 şi soluţionat abia patru ani mai târziu, în 2015, prin ordonanţă de clasare, fiind însă aplicate 11 amenzi administrative. Cea mai mare, de 1.000 de lei, ar fi primit-o, se pare, şeful Serviciului Criminalistic, comisarul şef Dumitru Goşa, iar restul, de câte 100 de lei fiecare, ar fi fost aplicate unor agenţi din cadrul aceluiaşi serviciu.
Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul în dosar, de câteva mii de lei, ar fi fost recuperat, foarte probabil acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a dispus clasarea. ”În cauză au fost cercetate un număr de 14 persoane din cadul IPJ Sibiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la fals intelectual în formă continuată, participaţie improprie la abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fiind aplicate amenzi administrative de 1.000 şi 100 de lei. A fost aplicată o amendă administrativă de 1.000 de lei şi 10 amenzi administrative de câte 100 de lei. Faţă de două persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată nu s-au dispus sancţiuni administrative, iar faţă de o persoană cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale s-a apreciat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii sub aspectul laturii obiective”, spun cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Amenzi fără efect în cazier
Amenzile administrative nu le-au afectat însă în niciun fel situaţia la serviciu celor 11 poliţişti, spun reprezentanţii IPJ, pentru că amenda administrativă nu se trece în cazier iar Statutul poliţistului prevede că încetarea raporturilor de serviciu are loc doar la condamnarea prin hotărâre judecătorească definitivă.
”Nu au fost afectate în niciun fel raporturile de serviciu, întrucât amenda administrativă nu se încadrează în prevederile articolelor 65 şi 69 din statutul poliţiştilor”, a spus Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru adevărul.ro. Rămas în poliţie după o condamnare cu amânare Acelaşi Statut al poliţistului i-a permis, spre exemplu, comisarului şef Răzvan Prislopeanu, din cadrul IPJ Sibiu, să rămână în cadrul instituţiei după o condamnare cu amânare, într-un dosar deschis după ce poliţistul s-a urcat băut la volan şi a produs un accident de circulaţie. Potrivit articolului 69 alineatul h din Statut, încetarea raporturilor de serviciu ale poliţistului are loc ”când este condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepţia cazurilor în care s-a dispus suspendarea executării pedepsei închisorii sau amenzii penale pentru infracţiuni săvârşite din culpă, pe baza aprobării persoanelor care au acordat gradele profesionale prevăzute la art. 15”. Citiți continuarea pe adevărul.ro.

foto: arhivă

Ultima oră