La începutul acestei săptămâni, în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Sibiu au avut loc două runde de întâlniri convocate de Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu cu scopul de a fi discutate prevederile Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă,
La eveniment au fost prezenţi Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, preşedintele Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Nicolae Florescu, directorul Administraţiei Fiscală Judeţeană Sibiu, Gheorghe Bârză, inspectorul şcolar general adjunct consilierul judeţean Petre Duca, Elena Mocăniţă, director de programe Asociaţia OvidiuRo, alături de primari, asistenţi sociali, directori de grădiniţe din fiecare unitate teritorial administrativă din judeţul Sibiu.
„Considerăm extrem de importantă această lege prin care se asigură accesul la educaţie de la vârste fragede de grădiniţă pentru copiii proveniţi din familii defavorizate, în special cele de etnie romă. Apreciem că această informare, organizată cu sprijinul Asociaţiei OvidiuRo, este foarte importantă pentru aplicarea cât mai grabnică a măsurilor legislative care încurajează copiii să urmeze învăţământul preşecolar, iar pe părinţi să îi ducă la grădiniţe. Este obligaţia noastră, a tuturor, să conştientizăm aceste familii defavorizate că educaţia, începe de la grădiniţă, unde sunt stimulate capacităţile intelectuale şi fizice ale copiilor. Judeţul Sibiu este un exemplu privind eficienţa acestui proiect care s-a derulat în mai multe comunităţi rurale precum Alţîna, Brateiu, Roşia, Târnava şi Vurpăr ”, s-a adresat celor prezenţi Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Legea 248/2015 prevede ca familiile defavorizate cu mai puţin de 284 lei lunar venituri lunare pe membru de familie să primească tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună pentru fiecare copil preşcolar, cu condiţia ca aceştia să meargă zilnic la grădiniţă. Tichetele sunt destinate doar pentru cumpărarea de de produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte și rechizite.
Înscrierea în Programul „Fiecare Copil în Grădiniță” este permanentă, pentru a permite familiilor să își înscrie copiii la grădiniță și după începerea anului școlar. Tichetul se acordă începând cu luna în care preșcolarul a îndeplinit criteriile de frecvență. Stimulentele vor fi distribuite de primării, conform formularului de prezențe completat de educatori.
Publicat înUltima oră