Noul șef al CNDNR despre traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești. Când va fi anunțat și pe unde trece!

autostrada fotoDirectorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor, a anunțat că traseul viitoarei autostrăzi dintre Sibiu și Pitești va fi anunțat până la finele lunii în curs.

Traseul autostrăzii Sibiu – Pitești va fi gata la sfârșitul lunii februarie, o dată cu studiul de fezabilitate, spune şeful CNADNR într-un interviu acordat celor de la Capital.
De asemenea, proiectarea și licitația pentru construcția autostrăzii va avea loc anul viitor, lucrările urmând să înceapă în primpvara lui 2018.
„Proiectarea și licitația pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești va avea loc anul viitor. Construcția efectivă începe în primăvara anului 2018 și durează patru ani. Cei aproximativ 116 km sunt împărțiți în cinci loturi, construcția începe de la Pitești spre Curtea de Argeș. În patru ani vom finaliza cei aproximativ 116 km de autostradă”, a explicat Homor.
Pentru legătura cu orașul Râmnicu Vâlcea există trei variante, reabilitatrea DN73C, reabilitarea acestui drum național plus variantele ocolitoare în zona localităților sau legătură nouă.
„Legătura autostrăzii Sibiu-Pitești de Râmnicu Vâlcea nu va fi autostradă, cel mult drum expres sau drum național”, a mai arătat şeful CNADNR, conform capital.ro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică