turnisor

Întâlnirea reprezentanţilor Primăriei Sibiu cu cetăţenii din Turnişor a scos la iveală o problemă ce pare greu de rezolvat: cea a romilor. Sibienii din Turnişor s-au plâns primarului interimar de faptul că romii au un comportament violent, fură orice şi oricând, iar copiii nu mai pot ieşi pe stradă. Mai mult, sibienii din zonă spun că în curând şcoala din cartier va fi pustie, pentru că părinţii preferă să îşi trimită copiii la alte şcoli, şi asta tot din cauza romilor. Sibienii spun că tot etnia romă care locuieşte în zonă este vinovată de mizeria cruntă din cartier.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=UneAYDXvHiQ” splash=”https://i.ytimg.com/vi/UneAYDXvHiQ/maxresdefault.jpg” caption=”Problemele pe care romii le fac in Turnisor – Sibiu”]

Animalele crescute în curţile oamenilor şi scoase la păşunat printre case este o altă nemulţumire a sibienilor din Turnişor. Majoritatea dintre ei au renunţat la animalele pe care le aveau în curte în momentul în care Primăria a interzis creşterea lor în zone de case. Unii sibieni însă continuă să crească în ogradă porci, găini, oi sau vaci.
Lipsa din zonă a unui dispensar cu medici de familie îi nemulţumeşte pe sibienii din Turnişor. Astrid Fodor însă, nu prea are o rezolvare pentru această problemă.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=dKppJPYp1aQ” splash=”https://i.ytimg.com/vi/dKppJPYp1aQ/maxresdefault.jpg” caption=”Problema dispensarului din Turnisor”]
Înregistrarea integrală a discuţiilor o puteţi vedea aici

Ultima oră

Comentariul meu