video primăria pregăteşte amenzi uriaşe pentru stăpânii care îşi lasă câinii liberi pe stradă. ce alte reglementări se pregătesc

cainii

Primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, s-a întâlnit cu locuitorii din cartierul Turnişor. Printre alte probleme semnalate de sbieni, a fost şi una comună întregului oraş: câinii vagabonzi.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=ui0H4Kbqssw” splash=”https://i.ytimg.com/vi/ui0H4Kbqssw/maxresdefault.jpg” caption=”Problema cainilor vagabonzi la Sibiu”]
Astrid Fodor a recunoscut voalat că este o problemă, dar spune că de fapt câinii care bânzuie străzile au proprietari, iar aceştia îi lasă liberi printre sibieni. Tocmai de aceea angajaţii Serviciului de ecarisaj lucrează la un proiect de hotărâre prin care se vor majora amenzile date proprietarilor de câini care îşi vor scoate animalele la plimbare nesupravegheate sau nu le vorpune lesă.
„O parte din câinii așa numiți vagabonzi nu sunt vagabonzi, sunt câini de gospodării…câinele instinctiv simte mirosul atunci când se apropie acea mașină de ridicat câinii, animalul fuge în curte şi angajaţii au discuţii interminabile cu proprietari câinilor pentru că nu au voie să ridice câinii. Noi acum vom promova un proiect de hotărâre unde amenzile vor fi foarte mari pentru acei proprietari care nu iţi ţin câinii în curte, câinii de de mărime medie şi mare să fie ţinuţi în lesă şi cu botniţă şi să se adune mizeria după câine”, a spus Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Înregistrarea integrală a întâlnirii se poate vedea aici

 

Ultima oră

Comentariul meu