chiriile în ardeal în 2016. cât costă la sibiu și care este tendința!

o casa noua selimbar sibiu (9)O analiză recentă arată că nivelul chiriilor la acest început de an este unul de scădere ușoară în cele mai mari orașe din zona Transilvaniei și Banatului. La Sibiu chiriile încep de la 130 de euro, dar pot ajunge chiar și la 500 de euro pe lună.

Chiriașii care vor să-și caute în 2016 o nouă locuință temporară trebuie să știe că nivelul chiriilor au scăzut ușor la începutul anului 2016, susțin specialiștii imobiliari. Cele mai avantajoase chirii din marile orașe ale țării rămân în continuare la Timișoara, în timp ce la Cluj-Napoca prețurile sunt cele mai ridicate din Transilvania, anunta Vocea Transilvaniei.
Potrivit datelor colectate de Imobiliare.ro și de platforma specializată AnalizeImobiliare.ro, în marile orașe ale țării chiriile pornesc de la 150 de euro pentru o garsonieră, de la 220 de euro pentru un apartament cu două camere și de la 286 de euro pe lună pentru unul cu trei. Comparația ia în calcul prețurile medii solicitate de particulari în trimestrul al patrulea al anului trecut.
Astfel, în Cluj-Napoca, prețurile solicitate se situează la 190 de euro pe lună pentru o garsonieră, 280 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere, 350 de euro pe lună pentru trei camere și 450 de euro pe lună pentru patru camere. În 2015, chiriile pentru aceleași locații aveau prețuri cu câte 20 de euro mai mult.

Chirii mai avantajoase în Sibiu, Brașov sau Timișoara
Potrivit imobiliare.ro, în Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 170 de euro pe lună pentru o garsonieră, 250 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere, 300 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere și 400 de euro pe lună pentru una cu patru camere și mai mult.
La Sibiu, un apartament cu o cameră se poate închiria începând de la 130 de euro și prețurile pot ajunge până la 250 de euro. În cazul apartamentelor cu două camere, studenții plătesc între 230 și 300 de euro. Pentru apartamentele cu trei camere scot din buzunar între 250 de euro, până la 400 și chiar 450 de euro, în cazuri excepționale.
În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 150 de euro pe lună pentru o garsonieră, 250 de euro pe lună pentru două camere, 300 de euro pe lună pentru trei camere și 400 de euro pe lună pentru apartamentele cu patru camere și mai mult.
Pe de altă parte, în București, pretențiile proprietarilor ajung la 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 300 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere, la 350 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală și la 550 de euro pe lună pentru una cu patru camere sau mai mult. Surse info: imobiliare.ro & voceatransilvaniei.ro

Ultima oră

Comentariul meu