avalanșă de furturi din auto la sibiu. atenție ce vă lăsați la vedere în mașini!
FOTO - Arhivă

spargere masinaTrei furturi din auto au fost sesizate ieri în municipiul Sibiu, în toate aceste cazuri polițiștii Biroului Investigații Criminale efectuează cercetări pentru a identifica făptuitorii și a recupera prejudiciul.

Autorii au profitat de faptul că în interiorul mașinii au fost lăsate bunuri la vedere (stație emisie-recepție, o geantă), au spart geamul și le-au sustras. Prejudiciul în urma celor trei infracțiuni este de 4.800 de lei, unui proporietar de auto fiindu-i sustrasă sticla oglinzilor retrovizoare.
”Reamintim faptul că furtul din auto se produce în câteva secunde, nu presupune o pregătire sau documentare anterioară, autorii sunt spontani și sustrag bunuri lăsate la vedere”, spune Luciana Balteș, de la IPJ Sibiu.
 
Fiți responsabili cu bunurile dumneavoastră!
Nu lăsați lucruri personale la vedere – pe bord, banchete ori în torpedo. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, recomandăm ca bunurile de valoare (precum laptopul, telefoanele mobile, aparatele GPS etc.) să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul –  hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa. În egală măsură, vă sfătuim să nu vă lăsați la vedere genți ori poșete, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage. Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.
Referitor la furtul oglinzilor, polițiștii recomandă gravarea pe sticlă a numărului de înmatriculare. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu