alegeri universitare la academia forţelor terestre. luptă în doi pentru funcția de rector!

rector aft sibiu barsan ghitaUltimele luni au reprezentat pentru Academia Forţelor Terestre o perioadă cu multiple transformări atât în ceea ce priveşte structura şi organizarea acestia cât şi în ceea ce priveşte echipa managerială.

Astfel, odată cu debutul noului an universitar, din structura academiei face parte alături de Facultatea de Management Militar şi Facultatea de Ştiinţe Militare. Pe lângă modificarile structurale survenite la nivelul instituţiei noastre începând cu luna septembrie a fost iniţiat şi procesul de  desfăşurarea a alegerilor universitare.
Ca urmare a acestui proces electiv, au fost aleşi membrii consiliilor departamentelor, directorii acestora dar şi membrii consiliilor celor două facultăţi amintite anterior. De asemenea, au fost aleşi membrii Senatul Universitar, prilej cu care Gabriel POPA a obţinut al doilea mandat de Preşedinte al Senatului Universitar, poziţie pe care o ocupă din anul 2012.

Doi candidați pentru funcția de Rector
Alegerile pentru funcţia de  Rector s-au desfăşurat vineri, 05 februarie 2016, iar un număr de 62 de persoane, reprezentanţi ai studenţilor precum şi cadrele didactice şi de cercetare titulare, au avut posibilitatea de a-şi exprima prin vot universal, direct, secret şi egal, opţiunea privind rectorul academiei pentru următorii 4 ani.
În cursa pentru ocuparea poziţiei de Rector s-au înscris doi candidaţi: Ghiţă BÂRSAN, cel care a deţinut şi mandatul anterior şi Leontin STANCIU, care până de curând a ocupat funcţia de prorector (locţiitor al comandantului pentru formare continuă şi relaţia cu studenţii).
În urma numărării voturilor, Ghiţă BÂRSAN a obţinut 44 de voturi iar Leontin STANCIU a obţinute 12 voturi. Alegerile au fost validate iar rezultatul confirmat de către Senatul Universitar al academiei urmând ca în perioda următoare să fie înaintată spre  confirmare către  Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Obiectivele lui Bârsan
Rectorul reales și-a prezentat și obiectivele pe care și le-a propus pentru următorul mandat: acreditarea domeniului de masterat şi adaptarea continuă a conţinuturilor programelor de studii universitare şi postuniversitare la solicitările socioprofesionale specific profesiei de ofiţer, implementarea unui semestru internaţional prin programul de licenţă “Leadership militar”, crearea unor noi specializări universitare pentru armele geniu, artilerie, auto şi CBRN, aprofundarea cercetării ştiinţifice, teoretică şi aplicativă, în domeniile de interes, ca sursă de practici şi idei pentru modernizarea organizaţiei militare, în general, şi a procesului formativ, în special şi nu în ultimul rând planificarea, desfăşurarea şi evaluarea instrucţiei individuale pe bază de cerinţe esenţiale, standarde de performanţă şi activităţi standard de instrucţie şi evaluare.
Acest proces transformaţional se va încheia în luna aprilie până atunci urmând să se desfăşoare alegerile pentru încadrarea funcţiilor de decan din cadrul celor două facultăţi, numirea prorectorilor iar în final constituirea Consiliului de Administraţie al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Ultima oră

Comentariul meu