video – meci greu și victorie pentru sibiu cu mediaș. csu merge în play-off, gaz metan se luptă la retrogradare!

lalovicCSU Sibiu s-a impus sâmbătă seară cu 78-65 (30-22 10-23 21-11 17-9) în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, în sala Transilvania. Echipa lui Dan Fleșeriu și-a asigurat prezența în primele șase echipe și implicit în play-off la capătul unei partide în care Mediașul s-a ținut bine preț de trei sferturi.

Victorie extrem de importantă pentru CSU Sibiu. Primul motiv ar fi calificarea în prima grupă valorică a campionatului național de baschet, iar al II-lea este că a învins rivala județeană din Mediaș.
Meciul nu a fost deloc unul ușor și contrar scorului final înregistrat pe tabelă, medieșenii au evoluat bine mai bine de 30 de minute.
Drăgușin s-a bătut mult sub panoul advers, iar Navickas și Peciukas au aruncat bine de trei puncte. De altfel medieșenii au și condus la pauza mare cu 40-45 pe fondul unui joc mai slab al Sibiului, care a ratat mult, în special pe aruncările de trei puncte.
În partea a II-a a meciului, rolurile s-au inversat. Sibiu a jucat din ce în ce mai bine, Lalovic și Mijajlovic fiind de departe cei mai buni jucători din tabăra lui Fleșeriu, cei doi demonstrând încă odată că își merită locul în echipă.
Medieșenii au scăzut în randament, au început să fie nervoși, în timp de Sibiul și-a văzut de treabă și s-a desprins decisiv pe tabelă, în ultimele opt minute ale partidei.
Victoria este cu atât mai importantă cu cât punctele câștigate în fața Mediașului asigură sibienilor biletele pentru accederea în prima grupă valorică și totodată în play-off.

Jucătorii aclamați de public
La finele meciului galeria lui CSU a strigat minute în șir numele antrenorului Dan Fleșeriu și a jucătorilor pregătiți de acesta. Aplauzele au răsunat din palmele tuturor spectatorilor la adresa favoriților pentru succesul în fața celor de la Mediaș. De semnalat că la meci a fost prezentă și Astrid Fodor, primar interimar la Sibiului, iar la câteva scaune distanță a luat loc și rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

YouTube video

CSU:
Hardy 10, Paul 7, Lalovic 21, Mijajlovic 19, Harrison 3, Gilbert 5, Cioacătă 2, Calotă 11.

Gaz Metan:
Nikolic 4, Solopa 4, Navickas 19, Grăgușin 16, Peciukas 16, Grabauskas 2, Popa 4.

Fleșeriu: ”Am fost un meci cu suișuri și coborâșuri..”
”A fost un meci cu suișuri și coborâșuri. Ce să zic. Nu a fost bun, mai ales în sfertul doi. (..) Nici în sfertul trei nu a fost foarte bine la început. În ultimele 3-4 minute am reușit să interceptăm niște mnigi. (..) Bănuiesc că presiunea rezultatului ne-a împiedicat să jucăm așa spectaculos cum am făcut-o altă dată. (..) Mă bucur că am învins și că am ajuns în prima grupă valorică. (..) Urmează 12 meciuri în care îmi doresc ca 3-4 jucători să progreseze individual”, a spus după meci antrenorul lui CSU, Dan Fleșeriu.
VEZI MAI JOS DECLARAȚIA COMPLETĂ A LUI FLEȘERIU PRECUM ȘI ALE LUI M. POPA DE LA MEDIAȘ

YouTube video

YouTube video

foto: csusibiu.ro

Ultima oră

Comentariul meu