cel mai ieftin magazin: primul supermarket foarte low cost: orice produs la 1,5 lei

supermarketul low costModelul low cost nu este doar o modă. După liniile aeriene de low cost, supermarketurile low-cost împânzesc Europa. Suntem deja familiarizați cu prețurile imbatabile de la Kaufland, Lidl, Penny, Profi, etc, dar cineva a avut ideea de a duce conceptul de low cost și mai departe.

Sir Stelios Haji-Ioannou, fondatorul și proprietarul aeroliniei low cost easyJet, a inaugurat în împrejurimile Londrei (Park Royal) primul magazin easyFoodstore, în care toate produsele au același preț, 25 de penny, adică 1,5 lei.

Magazinele arată mai mult a niște depozite dar se pot găsi produse de bază de la conserve de sardine sau chili con carne, la zahăr, orez, paste, ketchup sau ulei. Majoritatea alimentelor sunt, EuroShopper, o marcă răspândită în Portugalia și Grecia . Potrivit ‘The Telegraph’, se poate umple un căruț cu toate produsele oferite de magazin pentru mai pușin de 20 de lire, respectiv 120 de lei.

Întreprinzătorul grec încearcă de mai mută vreme să intre pe piața comerțului de retail. Acesta crede că există o nișă, sub nivelul magazinelor de tip Lidl sau Kaufland, și judecând după prețuri, se pare că pot exista prețuri și mai mici.  În acest tip de magazin, produsele sunt puse pe rafturi metalice, așa cu sunt livrate în baxuri, fără niciun fel de informații, etichete. Totul valorează 25 de penny, așa că numeni nu trebuie să își bată capul cu vreun preț.

intreprinzatorul grec stelios haji
Supermarketul easyFoodstore a apărut după experiența pe care Stelios Haji-Ioannou a acumulat-o în băncile de alimente din Grecia și Cipru, intenția fiind de a servi clasele defavorizate.

 

Modelul pe care se merge este cel al magazinelor de cartier, nici mari, dar nici foarte mici, cu toate produsele de bază la un preț accesibil.

Ultima oră

Comentariul meu