ce soartă pentru csu. sibiul poate să se califice în prima grupă valorică, la finele meciului cu gaz metan!

csu sibiuCSU Sibiu are sâmbătă șansa de a își asigura locul în prima grupă valorică, chiar în fața rivalei județene Gaz Metan Mediaș. Cum însă medieșenii au tratat în totdeauna meciul cu CSU ca pe unul special, partida de la ora 18.00 se anunță una extrem de disputată.

Ce soartă are Sibiul. Își poate asigura prezența în primele șase locuri și implicit în grupa valorică principală, dacă învinge în meciul de sâmbătă de acasă. În Sala Transilvania vine însă Gaz Metan Mediaș, o echipă care chiar dacă are un parcurs modest în actualul sezon, va trata partida cu Sibiul, într-un mod cu totul special. Rivalitatea județeană va fi mai mult ca sigur ”sarea și piperul” acestei partide, așa că medieșenii vor încerca probabil să strice sărbătoarea sibienilor. În aceste condiții meciul va fi cu siguranță unul interesant.
”Urmează un meci în care va trebui, obligatoriu, să jucăm la victorie. Este meciul care ne poate califica în prima grupă valorică. Ne-au ajutat puțin și rezultatele celorlalte echipe și, dacă reușim să câștigăm acest meci, suntem calificați în primele 6. Nu există altă variantă, în afara victoriei, în modul de abordare al acestui meci. Vom vedea dacă reușim să facem și un meci bun. Mediașul are jucători cu aruncare foarte bună de la distanță, practică o apărare destul de bună, dar nu sunt constanți, timp de 40 de minute, iar noi trebuie să valorificăm acest lucru. În meciul pe care l-au avut cu Steaua au fost aproape pe final, deși înainte cu două minute Steaua conducea cu 12 puncte. Asta înseamnă că nu renunță niciodată și că trebuie să avem atenție mărită timp de 40 de minute, până se termină meciul. Ei ne-au demonstrat acest lucru și în meciul de la ei acasă (nr.din tur) când noi am condus cu 20 de puncte, iar la final au revenit și am câștigat la diferență mai mică. Legat de lotul nostru, avem ceva probleme medicale după ultimul meci, dar sper să putem folosi toți jucătorii, nu așa cum s-a întâmplat la Craiova”, opinează Dan Fleșeriu, antrenorul principal al lui CSU Sibiu.
”În opinia mea, meciul cu Mediașul este cel mai important de până acum, din campionat, pentru că o victorie ne aduce cu siguranță calificarea în primele 6 echipe. Va fi un meci greu, pentru că și ei joacă sub presiune, au nevoie de această victorie. Noi suntem motivați să câștigăm și cred că vom face un meci bun. Suporterii noștri trebuie să țină cont că este un meci foarte important și că avem nevoie de susținere lor, așa că îi rugăm să vină la sală”, a spus și Georgian Păun.
În tur, CSU s-a impus la Mediaș cu 84-74. Meciul de sâmbătă începe a orele 18:00.

Ultima oră

Comentariul meu