hoțul care a spart zeci de case și cabane pe valea avrigului și la tălmaciu, criminal deosebit de periculos!

cabanaCel mai căutat hoț din județul Sibiu în acest început de an este și un criminal cu sânge rece. Bărbatul care a spart zeci de locuințe și cabane pe Valea Avrigului și la Tălmaciu, a omorât doi oameni. Când a ieșit din pușcărie, s-a apucat din nou de treabă. De data aceasta nu a mai omorât pe nimeni.

Peste 30 de cabane au fost sparte în zona Sibiului. Hoțul se caza, făcea focul și punea chiar mâncarea pe foc. Zilele trecute a fost prins şi s-a dovedit că autorul spargerilor este un criminal deosebit de periculos.
Lucian Miclea poate fi considerat unul dintre cei mai ghinionişti localnici. Cabana lui a fost spartă de trei ori de către misteriosul hoţ. Ultima dată înainte de a fi prins, infractorul a acționat pe proprietatea sa.
„După ce a intrat la mine în cabană de două ori – şi înainte de Crăciun şi înainte de Anul Nou -, am devenit foarte precaut. Nu a trecut o zi să nu merg pe vale, la cabană, să verific. Ultima dată am fost marţi şi totul era în regulă. Totuşi, am rugat un vecin de acolo să verifice şi el miercuri dimineaţă, să mă asigur că nu s-a întâmplat nimic. Şi ce să vezi?! Miercuri dimineaţă mă sună omul şi îmi zice că uşa de la cabana mea e deschisă. Am ştiut imediat că iar a fost pe la mine. Am fugit repede la cabană şi am chemat poliţia. Au venit şi cei din Avrig şi cei din Sibiu, cu câinii, şi au pornit pe urmele lui. Erau urme proaspete în zăpadă”, povesteşte păgubitul pentru libertatea.ro.
La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii sibieni, însoțiți de o echipă canină, specializată în depistarea urmelor. „O echipă complexă de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Avrig, Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Porumbacu de Jos, Serviciului Acţiuni Speciale, cu sprijinul echipajelor canine ale Centrului Chinolog Sibiu, au reuşit identificarea şi reţinerea unui bărbat de 38 de ani, domiciliat în Avrig, bănuit de săvârşirea acestor fapte”, a precizat subcomisarul Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A omorât doi oameni
„Musafirul“ nepoftit a comis, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, peste 30 de spargeri pe raza localităţilor Avrig, Porumbacu de Jos, Tălmaciu şi Racoviţa și riscă tot atâtea dosare penale privind infracţiuni de furt calificat şi distrugere. La Avrig și în zonă, toți îl cunosc. Numele lui este Sorin Munteanu şi este recidivist. În anii ’90, pe când era minor, a săvârşit un omor, faptă pe care a repetat-o, fără nicio remuşcare, câţiva ani mai târziu, în 2001. A fost închis şi a scăpat din penitenciar anul trecut. Oamenii spun că Munteanu are o fire violentă şi umbla mereu cu un topor asupra lui.

 Ce fura din cabane
„Sparge cabana, intră, face dezordine, mănâncă câte ceva, nu fură lucruri de valoare şi umblă cu mănuşi. Îi place la nebunie berea, nu se atinge de coniac, palincă ori vin. Nu se atinge de cola. Dacă îl prinde somnul, doarme la tine. Dacă are poftă de mămăligă ori supică, îşi face singur la tine în cabană. Gospodar tipul. De la mine a servit pişcoturi, ciocolată şi bere cu lămâie. Fumează. Atenţie! Nu se şterge pe papuci când intră la tine în cabană. Nu vă apropiaţi de cabană dacă observaţi ceva suspect! Anunţaţi poliţia imediat!“, scria pe Facebook unul dintre păgubiţi.
Doar cabana familiei Miclea i-a plăcut în mod deosebit spărgătorului.
„Ultima dată nu a găsit decât nişte conserve vechi. Nu i-am mai lăsat de mâncare şi nici băutură. Parcă presimţeam eu că se întoarce. Mi-a luat numai o lanternă şi nişte baterii din telecomandă”, conchide Lucian Miclea, a cărui cabana a mai fost spartă chiar înainte de sărbători. Sursa info: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu