ce aduce 2016 pe piața imobiliară. cât va fi să fie metrul pătrat la locuințele din sibiu!

o casa noua selimbar sibiu (1)Dacă anul trecut prețurile de pe piața imobiliară sibiană nu au crescut foarte tare, în acest an estimările făcute de experții imobiliari spun că trendul este unul ascendent. Mai pe românește cine vrea să își cumpere o casă sau un apartament, o să scoată mai mulți bani din buzunar.

Anul curent va aduce cresteri ale preturilor medii nationale cu cel putin 5% – atat la locuintele vechi, cat si la cele noi – in piata rezidentiala locala, potrivit estimarilor Re/Max Romania, insa evolutia la nivel national va fi una diferita in functie de orase, asa cum s-a intamplat si in perioada anului 2015, anunta wall-street.ro.

VEZI ȘI: ANALIZĂ – De ce e mai bine să îți iei apartament în afara orașului decât în Sibiu. Ce avantaje ai!
Piata imobiliara locala ar fi crescut cu 10% anul trecut, comparativ cu 2014, atat in ceea ce priveste valoarea, cat si volumul tranzactiilor realizate, urmand ca si in 2016 sa continue trendul ascendent, potrivit lui Razvan Cuc, presedintele Re/Max Romania. “2015 a fost anul revenirii pietei imobiliare locale. Astfel, anul trecut am asistat nu doar la o majorare a pietei in principalele orase din tara, ci si la o crestere a increderii investitorilor care au relansat proiecte in toti polii principali precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Arad sau Brasov. In plus, observam ca piata are perspective de dezvoltare pentru urmatorii ani”, a declarat Razvan Cuc.o casa noua selimbar sibiu (9)In opinia sa, in acest moment, preturile medii din principalele orase din tara sunt stabile, variind de la oras la oras. Astfel, in Bucuresti si Cluj-Napoca, doua orase asemanatoare ca si efervescenta, pretul mediu pe metrul patrat, pe segmentul rezidential, este de cca. 1.000 – 1.100 euro, iar in Brasov ajunge la cca. 850 euro / mp. In acelasi timp, in Arad costul pe metrul patrat este, in medie, de 800 de euro, in timp ce in Sibiu se situeaza la cca. 700 euro / mp. Sursa: wall-street.ro

Ultima oră

Comentariul meu