comisia de etică a ulbs a deliberat. ce se întâmplă cu cadrele universitare anchetate
foto: arhivă

ulbs litere

„În urma analizei fiecărei situații în parte, prin recomandările elaborate de cele cinci cadre didactice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, s-a constatat faptul că nu au fost încălcate prevederile Codului de etică și deontologie profesională și a Legii nr. 1/2011.

În urma declarațiilor verbale și a puncteleor de vedere exprimate în fața Comisiei de Etică a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a reieșit faptul că cele cinci cadre universitare ale ULBS și-au dat doar acorduri pentru scrierea cărților, alegerea tematicii și pentru accesul la biblioteca penitenciarului. Nu s-a întocmit nici un referat care să ateste caracterul științific al lucrărilor respective.
Comisia de Etică din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu are competența de a propune modificări ale Codului de etică și deontologie profesională, ori de câte ori constată anumite împrejurări și situații ce determină acest demers.
Comisia de Etică din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu își propune, având în vedere situația dată, să desfășoare activități de aducere la cunoștința cadrelor didactice, recomandarea de a menține la un standard ridicat criterile lucrărilor propuse spre publicare.”, se arată într-un comunicat al ULBS.

Ultima oră

Comentariul meu