video - foto peste 5.000 de sibieni au participat la un marș de protest față de abuzurile săvârșite de instituțiile din norvegia

mars de protest la sibiu foto principalaMii de oameni s-au strâns sâmbătă la ora 12.00 în zona centrală a Sibiului pentru a participa la un marș de protest față de abuzurile săvârșite de instituția Barnevernet din Norvegia. Oamenii și-au arătat sprijinul față de familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, despărțite în mod inuman și violent de copiii lor.

La ora 12.00 în Piața Gării din Sibiu aproximativ 3.000 de oameni au pornit la un marș de protest ce s-a desfășurat pe traseul strada Constituţiei, B-dul Corneliu Coposu, Teatrul Radu Stanca, pietonala Nicolae Bălcescu, iar punct terminus a fost Piaţa Mare din Sibiu.
Aici au ajuns până la urmă peste 5.000 de persoane ”înarmate” cu pancarde prin care cereau sprijin din partea statului român pentru familiile Bodnariu, Nan și Rădulescu, despărțite în mod inuman și violent de proprii copii și totodată condamnau abuzurile statului norvegian față de aceștia.mars de protest la sibiu (9)În Piața Mare au avut loc câteva cuvântări ale personalităților invitate, autorități locale, politicieni și reprezentanți ai comunității evanghelice. Printre cei care au luat cuvântul și au condamnat ferm acțiunile statului norvegian s-au numărat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea și deputatul Raluca Turcan.mars de protest la sibiu (40)”Simt că locul acelor copii este alături de copii lor. (..) Cred că strigătul nostru al celor ce suntem aici în Piața Mare se va auzi până în Norvegia și acolo unde trebuie. Copii trebuie să revină alături de familiile lor. (..) Familia ne unește. Toți suntem conștienți că locul copiilor este în mijlocul familiei. (..) Cred că autoritățile norvegiene greșesc în acest caz pentru că nu sunt transparente. (…) Cei de acolo trebuie să redea copiii familiilor lor. (..) Mă bucur că jurnaliștii din Norvegia au venit aici să vadă ce se întâmplă și vor transmite mesajul nostru acolo”, a transmis Ioan Cindrea, celor prezenți în Piața Mare.

”Ziua frumoasă de azi întărește convingerea noastră că suntem oameni cu suflet curat și gând bun și milităm pentru ceea ce este corect și drept. (..) Cel mai bun loc unde copiii pot să crească este familia. Nu există nici o lege sau autoritate care să se comporte abuziv și să care să distrugă legătura de sânge înte copil și părinții lui. (…) Nu există în cazul acestor familii care au fost supuse unor abuzuri din partea instituțiilor norvegiene care să argumenteze cum poți să răpești un copil din sânul familiei”, a spus și Raluca Turcan.

Site-ul nostru v-a ținut la curent cu tot ce s-a întâmplat, prin intermediul paginii noastre de Facebook. Marșul s-a încheiat fără incidente.

Prin acest marș-miting, o inițiativă a bisericilor evanghelice neoprotestante din Sibiu, creștinii își exprimă public și ferm, solidaritatea cu familiile Ruth și Marius Bodnariu, Mihaela și Dumitru Nan și cu Claudia și Marius Rădulescu, dar și cu celelalte familii ale căror copii au fost răpiți de statul norvegian, în mod abuziv, la adăpostul unor legi inumane și nedrepte.
Organizatorii apreciază și susțin eforturile făcute de autoritățile române pentru întregirea familiilor afectate, și cer statului român să se implice ferm, pe toate căile diplomatice și juridice, în vederea revenirii copiilor români din Norvegia în mijlocul familiilor lor.

https://youtu.be/ghhd0qy2kpY
„Cerem instituțiilor europene și autorităților române, să se implice în corectarea abuzurilor     făcute de statul norvegian împotriva drepturilor fundamentale ale copilului și ale familiei.     Potrivit Sfintelor Scripturi, noi credem că familia este unirea dintre un bărbat și o     femeie, care își cresc împreună copiii. Vrem să ne apărăm familiile, valorile și identitatea     noastră creștină”, a declarat lect. univ. dr. Ioan BRIE, rectorul Institutului Teologic Penticostal din București și pastor al Bisericii Creștine „Emanuel” din Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

13 Commentarii

  1. Suntem un neam de vânduti, ne trezim noi sa facem curat in ograda altcuiva! De ce nu iesiti in strada pentru alocatiile copiilor vostrii, alocatii care sunt de tot rahatul. Suntem o tara plina de accize si impozite exagerate. Haideti sa ne mai gandim si la noi. Norvegia nu a ajuns unde a ajuns ca nu a aplicat legea sau ca legea e interpretabila ca la noi in tara.

    1. Iesim in strada pentru ce vrem noi,nu pentru alocații.Când am decis sa fac copii,mi-am facut socoteala daca pot sa-i cresc.Nu astept sa-mi fie crescuti de stat.Dar asa sunt unii,fac copii apoi cer alocații ca sa-i poată creste.

    2. Iesim in strada pentru ce vrem noi.Inainte sa facem copii ne-am facut socoteala daca-i putem creste,nu facem copii ca sa-i crească statul.

      1. Nu ai inteles nimic Augusta. Cand te duci in alta tara esti obligat sa respecti legea acelei tari, vrei nu vrei. Ei trebuiau sa stie asta. Cat despre copii tai, multa sanatate.

  2. Inteleg faptul ca trebuie sa fim solidari si ca e inuman ce sa întâmplat in Norvegia, dar oameni buni ce se întâmpla in țara voastră nu vedeți ???? De ce nu ieșiți sa protestați la abuzurile ce le produc guvernanții noștri ???ar trebui toți sa ieșim in strada si sa nu renunțam pana din cei 500 de parlamenentari ar rămâne 100 si multe altele… Dar pentru asta nu suntem uniți …. Aveți impresia ca autorităților din Norvegia le pasa de aceste proteste???… Chiar nu cred…. Haideți sa facem ceva si pentru țara noastră si sa numai permitem sa fim călcați in picioare ….

    1. Nu este vorba ca nu exista si nu se vad alte probleme… Din pacate exista! Problema in aceasta situatie este ca fost ataca familia, celula de baza a societatii. Daca un stat isi permite sa spuna ca pruncii apartin statului si nu familiei, sa smulga copii dintr-o familie fara vreo ancheta in prealabil, situatie este FOARTE grava! Intr-adevar, nu trebuie sa existe violenta asupra copilului… Dar nu poti sa acuzi fara dovezi! Nu poti „sa rapesti” copii fara ancheta!
      P.S. Cat despre faptul ca acesti oameni nu protesteaza si cu privire la abuzurile si nedreptatile guvernantilor… fiacare isi stabileste cum vrea prioritatile! 😉

  3. Tu, care te ascunzi sub pseudonimul „ale”… Si care esti un om asa de mic la suflet!… De acolo, din văgăuna ta, tu îi poți murdări pe toți… Îi poți jigni, terfeli, exact cum îți convine… Fără constiință…
    Nu e nimeni maipulat, să stii!, când vrea să-i facă un bine unui semăn de-al său Numai tu esti bolnav si fără de niciun Dumnezeu în lumea asta!
    Îmi pare rău pentru tine, agramatule!, cu pretenții de intelectual. Stiai asta? „Prostul până nu e si fudul, nu e prost de tot!” sau „Prostul cel mai prost e prostul alterat de filosofie!”
    … Îmi pare rău că te jignesc, dar o meriți!

  4. Dăți demisia ale! Ai copii? Dacă nu, stai în banca ta! Nu trebuie să fii manipulat pentru a milita pentru întregirea familiei! Trebuie să ai sentiment de părinte ca să ieși la astfel de manifestări! Nu-ți spune nimic faptul că și ieșit atâția zeci de mii, până în ziua de azi, la altfel de manifestări? Corectează-ti gândirea!… Ași avea multe de zis, dar mă opresc aici, la timp, ca să nu-mi pun mintea cu tine și persoane de felul tău…

  5. De ce s-a intrerupt acest reportaj video chiar in momentul acel in care deputatul Raluca Turcan vroia sa faca ceam mai importanta remarca in discursul ei??? Sunt cumva persoane care nu vor sa auda asa ceva??? De ce acele persoane cu apacaturi animalice sunt atat de deranjate de aceste declarati. Invidia ca ei nu pot ajunge nici o data acolo unde oameni cei mai simpli ajung fara nici un efort,iar pt ei trebuie statul sau autoritatile sau instiututi sa faca ce ei nu pot,de ce trebuie sa faca alti pt ei ??? Daca tot sunt atat de capabili de ce alti trebuie sa faca pt ei ,sa faca ei singuri. Si ma refer sa aibe o familie,sa aibe copii si asa mai departe….Sa faca ei asta si nu mai au nevoie de nici un ajutor,sau sprijin.

    1. Unii oameni sunt uimitori de ignoranti! Cu oameni ca tine se duce lumea asta de rapa! Daca nu aperi nevinovatia, daca nu arati cu degetul abuzul… Cum se vor rezolva problemele unui sistem? Incerca sa te informezi mai bine cu privire la acesta „turma” si adopta o atitudine mai obiectiva. Daca crezi ca stii totul… mori prost (fara jignire). Sa fii sanatos! Numai bine!