cultura gastronomică a transilvaniei poate fi descoperită din mai până în septembrie. ce evenimente o promovează

În perioada 7 mai – 24 septembrie, se vor desfășura în satele din sudul Transilvaniei 20 de evenimente gastronomice alternative organizate de asociația My Transylvania.

Scopul evenimentelor este acela de a promova cultura și patrimoniul local rural cu ajutorul gastronomiei autentice. Gusturile, aromele și mirosurile locale sunt prezentate într-un context conceptualizat, adică însoțit de povești frumoase ale unor oameni deosebiți, produse bune și locuri pitorești.

De la brunch-uri pregătite de localnici, celebrarea unor produse tipice regiunii, degustări și rețete tradiționale, reinterpretate, cine în locații deosebite și sesiuni de live cooking, până la picnicuri în Munții Cindrel, evenimentele culinare din acest an au fost concepute mai ales pentru familii tinere cu copii. Prin conținutul lor, ele sunt însă atractive și pentru specialiști, producători locali sau proprietari de restaurante.

Detalii despre programul evenimentelor rurale sunt disponibile pe site-ul http://www.mytransylvania.ro/descopera-cultura-gastronomica-din-transilvania-evenimente-rurale-2016 sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/mytransylvania.ro

Condiții de participare:
Evenimentele asociației încearcă să susțină dezvoltarea zonelor rurale din sudul Transilvaniei prin promovarea produselor și rețetelor locale. Pentru acoperirea cheltuielilor de organizare (ingrediente, băuturi nealc., logistică, programe culturale și pentru copii, plata muncii localnicilor), este necesară achitarea unei taxe de 75 de lei/persoană, sub forma unei donații. Această sumă este valabilă pentru adulți, copiii sub 14 ani participând gratuit.

Înscrierea trebuie făcută din timp (cu minim 3 zile înainte de eveniment) la adresa contact@mytransylvania.ro sau telefonic la 0722-396.755. Toate evenimentele au loc în ziua de sâmbătă.

Ultima oră

Comentariul meu