Perchezitii si descinderi ale DIICOT la mai multe adrese din Sibiu. Zeci de persoane audiate de procurori!
Foto Arhiva

Perchezitiile celor de la DIICOT au loc in 19 judete. Au fost puse in aplicare 32 de mandate de aducere a mai multor persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani. Actiuni au loc si in Sibiu.

Perchezitii si descinderi ale DIICOT la mai multe adrese din Sibiu. Zeci de persoane audiate de procurori!

image

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. — B.T. Caraș-Severin au destructurat o grupare infracțională specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. / Au fost efectuate 77 de percheziții în Caraș-Severin și alte 19 județe și au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere.
La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și procurorii D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Caraș-Severin au efectuat 77 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
Vor fi puse în executare 32 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.
La activități participă și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Timișoara, București, Pitești, Ialomița, Cluj-Napoca, Constantă, Albă Iulia, Iași, Craiova, Suceava, Arad, Vâlcea, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Hunedoara, Sibiu, Mehedinți și Olt și de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, precum și specialiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție și jandarmi.
Acțiunea vizează un dosar penal care are ca obiect un grup infracțional organizat constituit în județul Caraș-Severin, specializat în evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul societăților comerciale cu obiect de activitate în domeniul pazei și protecției de bunuri și persoane.
Din cercetări a reieșit că, liderul grupării ar fi condus ‘din umbră’ întreaga activitate infracțională, cu ajutorul unor persoane apropiate, care ar fi avut sarcina să monitorizeze punerea în aplicare a dispozițiilor acestuia.
Membrii grupării ar fi lucrat inițial în firma ‘mamă’, însă ulterior, din dispoziția liderului, ar fi fost folosiți ca administrator sau asociați ai unor societăți comerciale, multe din ele de tip, fantomă’.
De asemenea din gruparea infracțională mai făceau parte persoane care aveau diverse roluri în firmă, ca de exemplu recrutarea de persoane dispuse să înființeze societăți comerciale fantomă sau asigurarea legăturii între membrii grupării.
Totodată, gruparea infracțională ar fi fost sprijinită de persoane din cadrul autorităților statului, funcționari bancari, persoane care, cu bună știință ar fi acceptat să fie înființate firme pe numele sau la adresa lor sau persoane care ar fi acceptat transferul unor bunuri în scopul ascunderii provenienței acestora sau a evitării luării unor măsuri procesuale.
Liderul grupării ar fi coordonat și una-două societăți comerciale care desfășurau o activitate comercială relativ corectă și care participa și de regulă câștiga licitații având ca obiect asigurarea pazei la diferite obiective.
Ulterior, sub diverse modalități, această activitate ar fi fost transferată către societățile comerciale de tip fantomă, care nu ar fi plătit niciun fel de impozite la stat, fiind utilizate temporar, iar ulterior radiate.
De asemenea, ulterior angajații societăților ‘curate’ ar fi fost transferați către societățile ‘fantomă’, în baza unor contracte, în care acestea din urmă ar fi preluat și obligațiile fiscale aferente, fără a încasa însă niciun profit din această activitate comercială aparent legală (închirierea de forță de muncă).
În cauză sunt cercetate 55 de persoane fizice și juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de aproape 25.000.000 de lei.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații. Sursa: agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică