formatul red bull romaniacs de la sibiu ajunge din acest an şi în brazilia!

0Enduroul extrem este un sport aflat în continuă creștere, iar din acest an o nouă comeptiției se alătură Seriei Mondiale de Hard Enduro. Este vorba despre Red Bull Minas Riders, o cursă concepută de echipa care organizează Red Bull Romaniacs.

image

În 2004, la prima ediție, Red Bull Romaniacs a fost o competiție mică, organizată de familie și prieteni. Totul a fost gata în câteva săptămâni, iar concurenții nu știau exact la ce să se aștepte. În plus, enduro extrem sau hard enduro era încă un termen pe care nimeni nu îl putea asocia cu ceva anume. Astăzi, la 12 ani după prima ediție, cursa este
cel mai dificil raliu hard enduro din lume, a devenit o adevărată legendă, iar oamenii au înțeles că enduroul extrem este o ramură a sporturilor cu motor.
La nivel global cererea de competiții de enduro extrem este foarte mare și treptat cursa din inima Transilvaniei a devenit o sursă de inspirație pentru o serie de evenimente. În 2011, datortiă popularității în continuă creștere a hard enduroului, fondatorul Red Bull Romaniacs și managerul său general, Martin Freinademetz a reușit să creeze un al doilea eveniment: Red Bull Sea to Sky (locație: Antalya, Turcia). Sportul a continuat să crească, iar organizarea de competiții de mare anvergură a devenit o necesitate, plus sunt încă multe zone de explorat. Astfel, Martin a început discuțiile cu Red Bull despre posibilitatea organizării unei competiții în America de Sud, o regiune de unde vin foarte mulți rideri și pasionți de enduro extrem. Cum dintre aceștia majoritatea erau brazilieni s-a decis ca locația noii competiții să fie Brazilia.
S-a lucrat de-a lungul întregului an 2015 asupra formatului și într-un final s-a luat decizia utilizării rețetei Red Bull Romaniacs, iar evenimentul a fost numit Red Bull Minas Riders. Vom avea un prolog urban desenat de sibianul Andy Fazekas, cel care concepe toate obstacolele pentru showul care din 2004 încoace dă startul Red Bull Romaniacs, și patru zile de off-road. Competiția se va desfășura în perioada 17-20 aprilie 2016 și va fi găzduită de Belo Horizonte (Brazilia), regiune ce a devenit cunoscută datorită găzduirii Cupei Mondiale de Fotbal din 2014. Asemeni raliului din Carpați, cursa din Brazilia va avea multe secțiuni extreme în toate cele patru zile de off-road, iar pentru a creiona traseul echipa de la Romaniacs împreună cu Martin a petrecut luni întregi în Brazilia pentru a căuta cele mai propice zone în care o nouă cursă de hard enduro să își găsească traseele.
Majoritatea riderilor de top din enduro extrem și-au anunțat deja prezența atât la cursa din Brazilia cât și la ediția din 2016 a Red Bull Romaniacs. Aceasta se va desfășura la Sibiu, în perioada 12-16 iulie, și se anunță a fi o nouă dispută extremă între britanicii Jonny Walker și Graham Jarvis.
Începând cu sezonul 2016, fanii sportului cu motor pot urmării mult mai ușor acțiunea din enduro extrem datortiă creării Red Bull Hard Enduro Series. Această serie mondială include toate competițiile importante de enduro extrem (sau hard enduro) și va debuta în aprilie cu etapa din Brazilia.
Evenimentele înscrise în Red Bull Hard Enduro Series 2016:
Red Bull Minas Riders, Brazilia (17-20 Aprilie)
Erzberg Rodeo, Austria (26-28 Mai)
Red Bull Romaniacs, Romania (12-16 Iulie)
Red Bull Megawatt, Polonia (Septembrie)
Red Bull Sea to Sky, Turcia (Octombrie)
Roof of Africa, Africa de Sud (Decembrie)
De-a lungul anului mai sunt organizate competiții mari de enduro extrem și în Marea
Britanie, Italia, Portugalia și Germania, însă acestea nu sunt încă incluse în Hard
Enduro Series.

Ultima oră

Comentariul meu